Velykinės vištaitės. S. Stoškuvienės nuotr.
Velykinės vištaitės. S. Stoškuvienės nuotr.

Kavoliškio (Rokiškio kaim. sen.) mokyklos-darželio jungtinės grupės „Saulės zuikučiai“ vaikams labai patinka augalų sėja. Atsineštas sėklas vaikai lygina, ieško skirtumų ir panašumų, aiškinasi, kaip vyksta augalo augimas. Vaikai jau gali pasakyti, kaip augalais reikia rūpintis. 

 
Augalams auginti pasirinkome tuščius plastikinius butelius, jogurto indelius. Vaikai juos dekoravo, paversdami kiškučiais, varliukais, šuniukais ir katytėmis. Į dekoruotus indelius sėjome įvairias daržoves, grūdus, velykinę žolę, pasodinome keletą morkų, bulvių.
 
Aptarėme, kaip augalus stebėsime ir fiksuosime jų augimą. Šiam darbui prireikė liniuotės ir „Stebėtojo užrašų“, kuriuose užrašėme datą ir pastebėtą pokytį. Vaikų džiaugsmui, laukimas neprailgo ir greit sulaukėme pirmųjų daigelių. Vėliau daigelius vaikai parsinešė namo ir pavasariui įsibėgėjus pasodins daržuose, šiltnamiuose. 
 
Šiemet planuojame dalyvauti konkurse „Mano žalioji palangė“. Iki Velykų puošiame grupę, gaminame darbelius, mokomės dainelių, žaidžiame žaidimus. Viena smagiausių veiklų – slėpti margučius įstaigos kieme. 
 
Puikiai pavyko velykinės vištaitės. Pasigaminome didesnių margučių, naudodami papjė mašė techniką. Po šių darbų susipažįstame su Velykų papročiais, kalbamės, dalijamės patirtimi. Vaikai pasakoja, kaip ruošiasi švęsti Velykas su šeima. Jau tapo tradicija mūsų įstaigoje švęsti Mažųjų Velykėles. Į šią šventę kviečiame ir darželio nelankančius vaikus.

Sonata STOŠKUVIENĖ, priešmokyklinio ugdymo pedagogė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: