Susikaupęs plenerų idėjos autorius Arūnas Augutis prie savo nutapytų paveikslus primenančių langinių. Bet darbams galo nėra - prieš uždarymą  kažkam dar ruošiama dovana. R. Milaknienės nuotr.
Susikaupęs plenerų idėjos autorius Arūnas Augutis prie savo nutapytų paveikslus primenančių langinių. Bet darbams galo nėra - prieš uždarymą kažkam dar ruošiama dovana. R. Milaknienės nuotr.

Tunaičių etnografinėje sodyboje kūrę ir gyvenę Latvijos bei Lietuvos  menininkai per keturias dienas nutapė kelias dešimtis spalvotų langinių, kurios papuoš Rokiškio miesto gatves bei Šetekšnių kaimą.

10 tūkst. Lt langinių tapymo plenerui skyrė Kultūros ministerijos Kultūros rėmimo fondas, Rokiškio rajono savivaldybė prisidėjo 1 tūkst. Lt. Todėl pirmą kartą menininkams išmokėti tegu ir nedideli, bet honorarai. Dailininkai ne tik dirbo. Organizatoriai jiems pasiūlė ir mini kultūrinę programėlę – aprodė Panemunėlį, nuvežė į naujame pastate įsikūrusią Dusetų galeriją apžiūrėti dusetiškių menininkų parodos. Žinoma, dar kartą parodė ir Rokiškio krašto muziejų.  
Šiemet langines tapė  Rokiškio „Rodos“ klubo dailininkai Arūnas Augutis, Sigita Klemkaitė, Žilvinas Vaičiūnas, Sigitas Daščioras, taip pat Aurimė Daščiorienė bei Dailės akademijos antrakursė rokiškietė Eglė Mažuknaitė. Tradiciškai pleneras neapsiėjo ir be kraštiečio Arvydo Bagdono, šiauliečio Arūnas Uoginto, dusetiškio Eugenijaus Raugo. Pirmą kartą plenere dalyvavo studijas Šiauliuose, grafikos specialybę ką tik baigusi Renata Murauskaitė iš Raseiniu rajono, Viduklės. Latvijai atstovavo dailininkės Daina Eglite ir Sandra Sabine Jaundaldere. Šiemet dirbo ir du medžio meistrai rokiškėnai – Eugenijus Deksnys ir Eugenijus Majauskas.

Daugiau šeštadienio “Gimtajame…”

  

Reda MILAKNIENĖ

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: