Nuo šiol Obelių istorijos muziejus vadinsis Obelių laisvės kovų ir istorijos muziejumi. D.Zibolienės nuotr.
Obelių laisvės kovų ir istorijos muziejus. D.Zibolienės nuotr.

Ketvirtadienį Obelių istorijos muziejuje vyko išplėstinis kultūros ir turizmo tarybos posėdis. Prie tarybos narių prisijungė suinteresuoti obeliečiai, seniūnas Eugenijus Narkūnas, muziejaus direktorius Andrius Dručkus, gimnazijos, kultūros, bibliotekos, bendruomenės atstovai.
Buvęs Seimo narys, istorikas Algis Kazulėnas į posėdį atvažiavo perskaitęs laikraštyje žinutę apie tai, kad bus gvildenama pastaruoju metu aktualia tapusi šio muziejaus ateitis ir koncepcija.
Priminsime, kad neseniai jis buvo suremontuotas už daugiau nei milijoną litų, o dabar ginčijamasi, kaip turėtų atrodyti ir ką pirmiausia pristatyti.  
Rokiškio krašto muziejaus direktorė Nijolė Šniokienė sakė, jog tarybos nariai po diskusijų nusprendė daugiausia dėmesio ekspozicijose skirti Šiaurės Rytų laisvės kovų dalyviams ir įvykiams, pristatyti Obelių istoriją. Nutarta, kad ši įstaiga vadinsis Obelių laisvės kovų ir istorijos muziejumi.  

Pakoregavus  koncepciją, bus skaičiuojama, kiek preliminariai pinigų reikia muziejaus lentynoms ir kitai vidaus įrangai.

GR inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: