Nuo balandžio sutuoktinių būties nebedrumsčia tarnybiniai skambučiai
Nuo balandžio sutuoktinių būties nebedrumsčia tarnybiniai skambučiai

Sidabro gervė – už beveik keturis tarnybos dešimtmečius aplinkosaugai, išpuoselėta sodyba, gyvenimo pasiekimai, skaudūs lemties kirčiai ir kalendorius, gruodyje atversiantis brandaus vedybų jubiliejaus lapą. „Gimtasis…“ beldžiasi į rokiškėnų Vidmanto ir Gailutės Bražiūnų duris.

Pasigenda telefono
Buvęs ilgametis rajono aplinkosaugos vadovas ir buvusi dantų technikė džiaugiasi pasikeitusiu gyvenimo ritmu: kai nė vienam nebereikia skubėti į tarnybą, laiką galima planuoti pagal savo poreikius ir pomėgius. O šių – nors vežimu vežk.
Nuo balandžio tarnybą palikęs V. Bražiūnas prie pareigų ir pavardės „niveliacijos“ seniai įprato:  jo pavardė tapo tarsi bendriniu daiktavardžiu –  jei gamtoje nutinka kas blogo, žmonės žada skųstis ne agentūrai, o „Bražiūnui“…
„Laimė, dabar buvęs mano tarnybinio telefono numeris užblokuotas. Jeigu ne – neturėčiau ramybės ir į pensiją išėjęs“, – dėstė pašnekovas. Tačiau iš seno įpročio jis nuo pat ryto vis dar ieško mobiliojo, o žmona džiaugiasi – dabar gyvens be vyro tarnybos trikdžių.

Daugiau šeštadienio GR

Aldona MINKEVIČIENĖ

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: