Už Aurimo nugaros - Barselonos peizažas. Šiame mieste rokiškėnas dalyvavo doktorantūros studijų pokalbyje.
Už Aurimo nugaros - Barselonos peizažas. Šiame mieste rokiškėnas dalyvavo doktorantūros studijų pokalbyje.

Oksfordo universitetas – seniausias anglakalbėse šalyse. Apie studijų kokybę visame pasaulyje pripažintame universitete – iš rokiškėno Aurimo Vyšniausko,  Oksfordo universiteto studento, lūpų…

 

„Esu ramus ir stabilus, nemėgstu rizikos, viską apgalvoju”, – teigė 25-erių rokiškėnas A. Vyšniauskas. Jis, baigęs tuometinę Rokiškio Juozo Tūbelio gimnaziją, įstojo į Vilniaus universitetą studijuoti chemijos.

„Pirmajame studijų kurse nusprendžiau pamėginti laimę įstoti į Oksfordo universitetą. Mane priėmė, tad jau kitais metais išvykau į Angliją”, – sakė pašnekovas.  Po ketverių metų Aurimas gavo magistro laipsnį (Anglijoje bakalauro studijos trunka trejus, magistro – vienerius metus – aut. past.). Gavęs diplomą, rokiškėnas nusprendė toliau siekti žinių: studijas jis tęsia Londono imperatoriškoje kolegijoje, kremta chemijos doktorantūros mokslus.

„Išvažiuoti į užsienį nebuvo mano svajonė: į Angliją išvykau tik dėl galimybės patekti į Oksfordo universitetą. Jei panašaus lygio universitetas būtų Lietuvoje, būčiau likęs”, – pasakojo Aurimas.

Išsamiau – šešadienio GR.

Justas KAČERAUSKAS

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: