Edukacinėje popietėje
Edukacinėje popietėje "Velykinis margutis kitaip".

Kovo 25 d. į Kavoliškio (Rokiškio kaim. sen.) biblioteką rinkosi klubo „Florida“ moterys ir visi norintys išmokti margučių marginimo meno. Vyko edukacinė popietė „Velykinis margutis kitaip“.

Bibliotekininkės Jūratė Bulavienė ir Birutė Dilienė organizavo edukacinę popietę „Velykinis margutis kitaip“. Užsiėmimo metu buvo mokoma tradiciškai vašku marginti kiaušinius, pažinti raštų simboliką bei spalvų reikšmes.

Visi kas atėjo į popietę dirbo stropiai, kantriai ir atidžiai  Garuojančio vaško kvapai jau ir nosį pradėjo kutenti, bet darbas buvo užbaigtas.  Iš tikrųjų šis darbas reikalauja atidumo ir labai didelio kruopštumo. Išmarginti ir nudažyti kiaušiniai buvo suguldyti į samanas, ir palikti parodai. Belieka tik laukti Šventų Velykų ryto su gražiais margučiais savo namuose…

Marginimo technikos mokė bibliotekininkė J.  Bulavienė, kuri visus supažindino su Velykų papročiais, margučio reikšme… Nuo seno tikėta, kad kiaušinių marginimas turi magiškos galios, todėl manyta kad ir Velykų margučiai teikia ypatingą energiją. Išrašydamas kiaušinį vašku, žmogus lyg užkoduoja savo ar kito, kuriam dovanojamas kiaušinis, metų likimą. Spalvos margučiams buvo parenkamos ne vien dėl grožio, taip buvo tikimasi į jį sudėti gerus lūkesčius ateinantiems metams.

,,Velykos – didžiausia pavasario šventė. Šventinis valgymas pradedamos nuo kiaušinio. Jis padalinamas į tiek dalių, kiek yra šeimoje narių. Dalijantis jį linkima laimės, džiaugsmo, sveikatos…“

GR inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: