Vasario 11 d. rajono varguolius pasieks 20 t morkų iš „Maisto banko“. D. Zibolienės nuotr.
Vasario 11 d. rajono varguolius pasieks 20 t morkų iš „Maisto banko“. D. Zibolienės nuotr.

 

Vasario 11 d. Rokiškio rajono nepasiturinčiuosius pasieks 20 t morkų. Jas skiria labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“. Pageidaujantieji gauti morkų turėtų kreiptis į seniūnijų socialinius darbuotojus.

 Pasak Rokiškio socialinės paramos centro vyriausiosios socialinės darbuotojos ir „Maisto banko“ akcijų kuratorės mūsų rajone Dianos Kietienės, šalies varguolius savo užauginta produkcija šelps Lietuvos ūkiai, praradę Rusijos rinką. „Iš anksto apklausėme seniūnijas, kokio kiekio morkų joms reikia. Paaiškėjo, jog poreikis – 30 t. Dėl tam tikrų techninių dalykų paramos fondas vienu kartu mums pristatyti gali 20 t, todėl likusias 10 t gausim vėliau“, – pasakojo D. Kietienė. Anot jos, vasario 11 d. sunkvežimis atveš morkas į bendrovės „Ivabaltė“ sandėlius, kur socialinės paramos centro savanoriai jas padalins seniūnijų atstovams, o šie savo ruožtu – varguoliams. Didžiausi morkų kiekiai iškeliaus į Rokiškio miesto, kaimiškąją ir Juodupės seniūnijas (po 4 t). „Visi suprantam, kad iš esmės tokia parama situacijos pakeisti negali, tačiau jei nors kelias dienas skurstančiųjų stalas bus gausesnis – vis geriau nei nieko. Vaikai nekalti, kad tėvai mažai uždirba, senoliai – kad negali susiversti iš mažų pensijų ir pan. Morka – gana dėkinga daržovė: gali ir sulčių išsispausti, ir į sriubą įdėti“, – sakė D. Kietienė.

Beje, šių morkų gaus ir kelios įstaigos: Skemų socialinės globos namai, Rokiškio lopšelis-darželis „Pumpurėlis“, VšĮ valgykla „Šalpa-labdara“, Rokiškio Šv. apaštalo evangelisto Mato parapijos senelių globos namai, Rokiškio vaikų dienos centras „Gelbėkit vaikus“, savarankiško gyvenimo namai ir visos rajono seniūnijos.

Agnė MACKUVIENĖ

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: