Šimtai karpių papildė Rokiškio tvenkinių žuvų šeimyną. A.Minkevičienės nuotr..
Šimtai karpių papildė Rokiškio tvenkinių žuvų šeimyną. A.Minkevičienės nuotr..

 

Lapkričio 5 d. prie Rokiškio tvenkinių – sujudimas: į pirmą, antrą ir ketvirtą tvenkinius įleista šimtai šilavoto veidrodinių karpių, kurių svoris – nuo 100 gramų iki kilogramo. Jie atgabenti iš Prienų rajono žuvininkystės ūkio.

 

Įžuvinimą akylai stebėjo ir į tvenkinius leidžiamas žuvis skaičiavo rajono ekologijos, aplinkos apsaugos, nacionalinės žemės tarnybos pareigūnai bei neetatiniai gamtos apsaugos inspektorius. Netoliese besisukioję žvejai sakė, jog sugauti kilograminių karpių, kokie buvo leidžiami į tvenkinius, kiekvieno žvejo ir žuvies valgytojo svajonė. Tačiau sėkmė jiems gali ir nenusišypsoti, nes, specialistų teigimu, į vandenį paleisti karpiai dėl vėsaus oro ir vandens skubės siekti dugną, kur šilčiau ir meškeriotojų masalu nesusivilios.

 

Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Rokiškio agentūros vadovė Danutė Baronienė sakė, jog mūsų rajone šiemet paskutinis vandens telkinių įžuvinimas. Trys Rokiškio tvenkiniai pagausėjo 450 karpiais, daugiausia jų – 323, išleisti į didžiausio ploto (6,1 ha) ketvirtąjį tvenkinį.   

Aldona Minkevičienė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: