Miško žvėrims - neramios dienos: varyminių medžioklių sezonas įsibėgėja. Benjamino Sakalausko nuotr..
Benjamino Sakalausko nuotr.

 

„Didžiausia šventė medžiotojams bus, kai galėsime pradėti aktyvias varymines medžiokles. Nors sezoną pradėjome spalio 24 d., tačiau dėl medžioklėms nepalankios gamtos – nenukritusių medžių lapų, tądien medžioklių organizuota negausiai. Praėjusį savaitgalį lankėme artimųjų kapus, tad realiai sezoną įsibėgės lapkričio 7 d.“, – sakė Rokiškio Medžiotojų ir žvejų draugijos vadovas Jonas Kubilius, kolegoms palinkėjęs taiklių šūvių, puikios nuotaikos ir palankių orų.

 

Medžiokliai varyminėms medžioklėms blizgina šautuvus o aplinkosaugininkai styguoja akcijos „Medžiok saugiai“ reidus. Nors dar tik pati medžioklės sezono pradžia, Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos inspektoriai kartu su Panevėžio agentūros inspektoriais spalio 31 d. jau pričiupo kelis prasižengėlius. Per reidus nustatyta, kad ne visi medžiotojų klubai ar būreliai varyminių medžioklių metu laikėsi saugaus elgesio medžioklėje taisyklių reikalavimų: fiksuoti trys pažeidimai, numatyti Administracinių teisės pažeidimų kodekse.  
     Akcija „Medžiok saugiai“ bus vykdoma Panevėžio regione kiekvieną savaitgalį: tikrinami medžiotojų klubai ir būreliai ne tik dėl saugaus elgesio medžioklėje, bet ir visų  Medžioklės taisyklių reikalavimų laikymosi.

 

Aldona Minkevičienė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: