Rokiškio futbolo klubo jubiliejui – pirmasis renginys
Rokiškio futbolo klubo jubiliejui – pirmasis renginys

Rokiškio futbolo klubas šiemet minės dešimties metų sukaktį. Jubiliejinis klubo gimtadienis – spalio pabaigoje. Tačiau pirmasis iš numatytųjų renginių – klubo komandos ir šį dešimtmetį klubo garbę gynusių „legionierių“ dvikova – numatyta jau rugpjūčio 8 d. 17 val. Kūno kultūros ir sporto centro stadione.

 

Puiki proga

Kodėl klubas jubiliejinius renginius pradeda likus porai mėnesių iki šventinės datos? „Vasara – puikus metas žaisti futbolą. Rugpjūčio pradžia – savotiškas štilis: nėra didelių rajono turnyrų, o ir „Aukštaitijos pirmenybėse“ paskelbta pertrauka. Tikriausiai rokiškėnai jau pasiilgo futbolo“, – sakė klubo prezidentas Erikas Gaigalas.

Rugpjūčio pradžia, anot jo, palankus laikas rengti susitikimą ir dėl to, kad būtent dabar atostogauja ir į Lietuvą grįžo nemažai klubo narių, kurie savo gyvenimą kuria užsienyje. „Būtent dabar yra didžiausia tikimybė susikviesti kuo daugiau buvusių klubo žaidėjų“, – sakė pašnekovas.

 

Priskaičiavo 15 „legionierių“

Rungtynėse kviečiami dalyvauti visi sportininkai, per pastaruosius 10 metų gynę Rokiškio futbolo klubo garbę. Tokių E. Gaigalas suskaičiavo netoli dvidešimties. Jis tikisi, kad daugumą „legionierių“ rokiškėnai vėl išvys savo aikštėje. Daugiausia – net dešimt iš jų – rajono garbę gynė 2010-2014 m. ir nemažai prisidėjo prie svarių Rokiškio futbolo klubo pergalių. Vienuolika „legionierių“ gyvena Panevėžyje, kiti – sostinėje, Ukmergėje, Anykščiuose, Biržuose.

 

Gausios gretos

O kurie Rokiškio komandos žaidėjai mes iššūkį „legionieriams“? E. Gaigalas džiaugėsi, kad per dešimtmetį išsiplėtė klubo žaidėjų gretos. Jei 2005-ųjų spalį futbolo entuziastai tilpo prie vieno stalo, tai dabar susodinti šios sporto šakos žaidėjams reikėtų jau nemenkos tribūnos. Pirmieji klubo žaidėjai jau vis dažniau užsivelka senjorų ekipos marškinėlius, yra nemažai perspektyvaus jaunimo, o paauglius Rokiškio klubas subūrė į „Tornado“ komandą. Taigi, futbolo bendruomenė auga. „Taigi, kviečiame ateiti į stadioną kartu su mūsiškiais pasidžiaugti klubo sėkme, prisiminti jo garbę gynusius futbolininkus“, – kvietė E. Gaigalas.

Lina Dūdaitė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: