Buvusios mašinų stovėjimo aikštelės vietoje įrengta sporto aikštelė. J. Smalskio nuotr.
Buvusios mašinų stovėjimo aikštelės vietoje įrengta sporto aikštelė. J. Smalskio nuotr.

Rokiškio rajono savivaldybės tarybos narys Vidmantas Maželis kreipėsi į Rokiškio rajono vietos veiklos grupę su nuogąstavimu, kad vykdant Lukštų bendruomenės projektą „Lukštų kaimo poilsio ir sporto zonos įrengimas, pritaikant vaikas, jaunimui ir senjorams“ sutvarkyta krepšinio aikštelė neatitinka reikalavimų ir nepritaikyta aktyviam žaidimui.

Tarybos nario V. Maželio teigimu, jo, kaip kilusio iš Lukštų pareiga – nepritarti projekto rezultatams, iš kurių vienas – būtent krepšinio aikštelės su krepšinio stovais įrengimas. „Jei aš perku mašiną, tai ne su dviem ratais, o su visais keturias. Dabartinis aikštelės vaizdas ir rezultatas – niekinis, tokio darbo užskaityti negalima – visur kreiva, šleiva, duobėta,“ – sakė V, Maželis.

„Dar projekto vertinimo metu Lukštų kaimo bendruomenė tikslino minėtos aikštelės sutvarkymo darbus. Buvo pateiktas paaiškinimas, kuris nurodo, kad buvusioje mašinų stovėjimo aikštelėje, pritaikomoje krepšiniui, bus išrauti krūmai, išvežti bordiūrai, o viduryje atsirasianti duobė – užbetonuota. Šie darbai padaryti, aikštelė išasfaltuota“ – apie projektą sakė Rokiškio vietos veiklos grupės finansininkas/ projektų vadybininkas Valentinas Morkūnas. Aikštelei išbetonuoti ir 2 krepšinio stovams nupirkti buvo skirta šiek tiek mažiau nei 1640 EUR. Už panašią sumą įvykdyti ir viešieji pirkimai, padaryti numatyti darbai. Prieš juos Lukštų savanoriai išrovė užaugusius krūmus, išvežė viduryje aikštelės buvusius betoninius bortelius.

„Kiek galėjome, kiek lėšų turėjome, tiek padarėme. Sutikite, neįmanoma krepšinio aikštelės nuo iki įrengti už 1600 eurų. Projekto rengimo metu niekas jokių kitokių pasiūlymų nepateikė, jaunimas rengime nedalyvavo,“ – atviravo Lukštų kaimo bendruomenės „Versmė“ pirmininkas Jonas Smalskys. Jo teigimu, tik dabar, baigus projektą, pradedama kalbėti, kad būtų buvę geriau padaryti taip ar anaip. Pavyzdžiui, pastatyti ne pavėsinę, o krepšinio aikštelę. Deja, tuo reikėjo rūpintis dar projekto rengimo metu – 2013 metais.

Rokiškio r. VVG pirmininkė Raimonda Stankevičiūtė – Vilimienė įsitikinusi, kad bendruomenių pirmininkus, darančius tokius mažos vertės infrastruktūrinius projektus reikia padrąsinti, jiems padėkoti už iniciatyvą, o ne kaltinti nepadarius kažko, ko jie tuo metu nežinojo ar net negalvojo. „Šie mažieji infrastruktūriniai projektai, kurių vertė siekia apie 3 tūkstančius eurų leido apšilti kojas. Neprofesionalų savanorių dėka nemažai kaimų susitvarkė gyvenamąją aplinką, įsirengė paplūdimius, sporto, poilsio zonas. Aš siūlau visiems, kurie kritikuoja ir apkalba parašyti nors vieną mažutį projektėlį ir jį iki galo įgyvendinti. Tuomet baigsis kalbos“, – sakė R. Stankevičiūtė – Vilimienė.

Rokiškio rajono Vietos veiklos grupės inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: