Angelo Frosio. prie savo darbo.
Angelo Frosio. prie savo darbo.

Šių metų pasauliniame renginyje, Milane vykstančioje EXPO 2015 parodoje, dalyvaus ir lietuvių menininkai. Tai Angelo Frosio kultūrinio tarpininkavimo rezultatas.

Milano EXPO 2015 organizatoriai paprašė Angelo Frosio surengti svarbią Menų mokyklos Folligeniali menininkų parodą. Šią mokyklą, pavadintą “Bergognone”, prieš keturiasdešimt metų įkūrė tas pats Angelo Frosio.

Paroda bus surengta prestižiniuose Palazzo Garzanti rūmuose, Spiga gatvėje, pačiame Milano centre, pulsuojančioje pasaulinės mados ir dizaino širdyje.

“Tarp parodai atrinktų kūrinių, – aiškina Matteo Vecellio, Lodi muziejaus Folligeniali direktorius, – daug erdvės skyrėme lietuvių menininkams, kurie praturtina nuolatinę muziejaus kolekciją. Iš viso pasaulio į EXPO 2015 parodą atvykstantys lankytojai galės pasigėrėti medinėmis įžymaus Venecijaus Jočio skulptūromis, meninėmis Ginto Dainio, per anksti išėjusio anapilin gero Angelo Frosio draugo, fotografijomis, bei pasakiškais ir metafiziniais Arūno Augučio paveikslais.”

“Lietuvių menininkų, kuriuos turėjau garbės pažinti besilankydamas Lietuvoje per beveik trisdešimt metų, kūrinių vertinimas, – sako Angelo Frosio, – tai tarsi “meilės duoklės” atidavimas visai lietuvių tautai, su kuria mane sieja stipri pagarba ir draugystė. Nuo seno tikiu jos ypatingu potencialu, žmonių talentu ir atskirų individų bei verslininkų gebėjimais, kurie iš tiesų gali Lietuvą paversti viena pagrindinių veikėjų pasaulyje. Kaip pieno bei sūrių technologas ir kaip menininkas, aš dariau ir darysiu viską, kad išaukštinčiau šios senos ir išdidžios žemės turtus.

Ši paroda veiks per visą EXPO 2015 laikotarpį ir bus gera proga tūkstančiams lankytojų iš viso pasaulio parodyti išskirtinę bendradarbiavimo tarp italų ir lietuvių tautų vertę, kurią nepailsdamas teigia Angelo Frosio: “Milanas, Lombardija ir Lietuva yra tvirtai susiję ne tik dėl tos pačios religijos vertybių, bet taip pat ir dėl labai senos valstietiškos bei žemės ūkio tradicijos turtingumo, labiausiai ir geriausiai atsiskleidžiančio pieno ir sūrio gamyboje. Būtent dėl to lietuvių menininkai puikiai atitinka EXPO 2015 temą “Pamaitinti planetą”.

GR inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: