Pranešimas apie Rolando Sakalausko mirtį renginio organizatorių tinklalapyje.
Pranešimas apie Rolando Sakalausko mirtį renginio organizatorių tinklalapyje.

Legnicoje (Lenkija) paskutinėje treniruotėje prieš pasaulio motorizuotų parasparnių slalomo varžybas „FAI World Paramotor Slalom Championships 2015″  žuvo rokiškėnas Rolandas Sakalauskas.

Rokiškio skraidymo asociacijos „Puga” atstovas, žinomas parasparnių sporto entuziastas Vilmantas Petrušonis „Gimtajam…” patvirtino, kad žuvusysis – vienas iš labai patyrusių klubo narių. Jis yra tapęs šalies varžybų prizininku. „Apie Rolando galimybes liudija ir tai, kad šiose varžybose – parasparnių slalomo pasaulio čempionate – jis pateko į aštuntfinalį. Gaila, labai gaila”,- sukrėstas nelaimės pasakojo klubo atstovas.

R. Sakalauskas ir Mantas Sakaitis gynė šalies ir rajono garbę šiose varžybose. Viso Lietuvai jose atstovavo trys sportininkai. Apie nelaimės priežastis V. Petrušonis svarstyti nelinkęs: „Mūsų ten nebuvo, sunku spręsti, kas atsitiko”, – sakė jis.

Lenkijos pareigūnai informavo žiniasklaidą, kad parasparnininkas sunkiai susižalojo šeštadienio rytą, kai kliudė ant vienos kalvos įrengtą rogučių trasą. Legnicos miesto, kuriame vyko varžybos, ugniagesių atstovas Andrzejus Szymanskis sakė, kad „vienas varžybų dalyvis parasparniu kliudė stulpą ir nukrito ant žemės iš keliolikos metrų aukščio”.„Nukritęs jis patyrė sunkių sužeidimų. Renginio vietoje buvę ugniagesiai ir greitosios pagalbos medikai nedelsiant pradėjo teikti jam pagalbą”, – pridūrė pareigūnas. Rokiškėnas mirė atvežtas į ligoninę.

Po šio incidento varžybos sustabdytos.

Lina Dūdaitė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: