Birželio 1-oji – terminas deklaruoti ir sumokėti pelno mokestį

Iki birželio 1 d. juridiniai asmenys, kurių mokestinis laikotarpis sutampa su kalendoriniais metais, Valstybinei mokesčių inspekcijai turi pateikti Metines pelno mokesčio deklaracijas už 2014 metų mokestinį laikotarpį ir sumokėti jose deklaruotą pelno mokestį.

Pernai iš viso Panevėžio apskrityje buvo pateikta per 12 tūkst. pelno deklaracijų, iš kurių daugiausiai 8,6 tūkst. – pateikta Panevėžio mieste ir rajone; kiek daugiau nei po tūkstantį deklaracijų gauta Biržuose ir Rokiškyje, o Pasvalyje ir Kupiškyje atitinkamai pateikta apie 900 ir 700 pelno deklaracijų.

„Pelno mokesčio deklaracijas turi pateikti pelno siekiantys Lietuvos juridiniai asmenys, nuolatinėmis buveinėmis laikomi užsienio bankų filialai ir kitos nuolatinės buveinės bei pelno nesiekiančios organizacijos. Tais atvejais, kai mokestinis laikotarpis nesutampa su kalendoriniais metais, metinė pelno mokesčio deklaracija VMI turi būti pateikta iki kito mokestinio laikotarpio šešto mėnesio pirmos dienos”, – teigia Panevėžio AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorius Darius Kučinskas.

Pelno nesiekiančios organizacijos, kurios nevykdė bet kokio pobūdžio ūkinės komercinės veiklos ir negavo pajamų iš tokios veiklos ar tokios pajamos buvo skirtos veiklai, tenkinančiai viešąjį interesą finansuoti, ir gautą paramą naudojo tik pagal Labdaros paramos įstatyme nustatytą paskirtį bei iš vieno paramos teikėjo per mokestinį laikotarpį grynaisiais pinigais negavo 250 minimalių gyvenimo lygių (MGL) dydžio sumą viršijančios paramos sumos, gali būti laikinai atleistos nuo pelno mokesčio deklaracijos pateikimo.

„Pelno nesiekiančios organizacijos, pageidaujančios būti laikinai atleistos nuo pelno mokesčio deklaracijos pateikimo, iki birželio 1 d. privalo Valstybinei mokesčių inspekcijai pateikti prašymą „Laikinai atleisti nuo mokesčių deklaracijų ir (arba) kitų dokumentų pateikimo”. Prašymą rekomenduojame teikti elektroniniu būdu per VMI portalo e. VMI autorizuotų paslaugų sritį Mano VMI”, – primena D. Kučinskas.

Panevėžio AVMI pažymi, kad deklaraciją arba prašymą privaloma pateikti ir už ankstesnius mokestinius laikotarpius, jei jie nebuvo pateikti.

Panevėžio AVMI inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: