...
Gr archyv nuotr.

Prieš pora savaičių rajono seniūnijose prasidėjo ir iki birželio 15 d. tęsis žemės ūkio naudmenų bei pasėlių deklaravimas. Per šį laiką žemę deklaravo jau daugiau kaip 398 mūsų rajono ūkininkų.

Ragina nelaukti paskutinės akimirkos

Šiemet pasėlių deklaravimo metu pareiškėjai, pateikę vieną paraišką, gali prašyti tiesioginių išmokų už žemės ūkio naudmenų plotus, gyvulius (mėsinius galvijus, pienines karves, pieninių veislių bulius, mėsines avis ir pienines ožkas), pereinamojo laikotarpio nacionalinės paramos už ėriavedes, taip pat išmokų už plotus pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 m. programos priemones.

Vakar „Gimtojo Rokiškio” kalbinta rajono savivaldybės Žemės ūkio skyriaus vedėja Jolanta Jasiūnienė teigė, jog per pirmas dvi savaites deklaruoti žemę suskubo 398 mūsų rajono gyventojai, t. y. beveik apie 10 proc. iš šiek tiek daugiau nei 4 tūkst. pernykščių pareiškėjų. „Kokių neaiškumų iškyla? Jie labai individualūs: vieni domisi išmokų sumomis, kiti dar kartą perklausia, ar tikrai plotų deklaravimui nebeturės jokios įtakos laikomi gyvuliai ir t.t.”, – pastebėjo J. Jasiūnienė. Nors iki žemių deklaravimui skirto termino pabaigos liko dar pusantro mėnesio, tačiau, pasak pašnekovės, delsti iki paskutinės minutės – nereikėtų. „Visa tai tam, kad iškilus kokiems nors neaiškumams liktų pakankamai laiko jiems išsiaiškinti. Yra daug naujų niuansų, taigi, yra ką svarstyti ir apie ką šnekėti”, – sakė ji. Pasak pašnekovės, kaip ir įprasta, aktyviausiai žemę deklaruoja didžiausios seniūnijos – Rokiškio kaimiškosios – gyventojai.

Agnė Mackuvienė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: