Jaunųjų šaulių atstovai (iš kairės) Airidas Zilbergas
Jaunųjų šaulių atstovai (iš kairės) Airidas Zilbergas

Šeštadienį muziejaus kieme vykusi 5-oji talkos akcija „Dvaro parkui – žalią veidą“ – baigta. Pasidarbuoti ir pabūti gryname ore susirinko nemažas pulkas rokiškėnų: dalyvius registravusių muziejininkių teigimu jų buvo apie 200.

Muziejaus direktorė Nijolė Šniokienė džiaugėsi, kad tradicija tampanti verslininkų iniciatyva organizuojama akcija jau turi nuolatinius lankytojus. Bene gausiausiu būriu į kasmetinę talką susirenka įmonės AB „Rokiškio sūris“ darbuotojai.

Šiemet jie darbavosi itin stropiai – ne tik sutvarkė jų komandai paskirtą teritoriją, bet dar likus laiko, ėmėsi grėbstyti parko pievą.

img-7305

Nuo talkininkų „sūrininkais“ vadinamos komandos neatsiliko Socialinės paramos centro Lankomosios priežiūros padalinio moterys, šiemet gausiame savo būryje turėjusios ir vieną vyriškį. Vyr. Socialinė darbuotoja Diana Kietienė sakė, jog su bendramintėmis kolegėmis dvaro talkoje dalyvauja nuo pat pradžių:

„Pusdienį padirbėti gryname ore tikrai nieko blogo.”

“Nebuvo metų, kad neateitumėme padėti parką prižiūrintiems muziejininkams „Baisiausia“, turbūt, buvo pirmoji talka, kai reikėjo tvarkyti tas vietas, kurios neliestos daugybę metų. Tačiau kiekvieną kartą parkas vis gražėja, mažėja ir darbų. Dabar darbai tokie tradiciniai: sugrėbti pernykščius lapus, aprinkti akmenis, sausas šakas. Gal ir parko lankytojai kultūringesni, nebemėto plastikinės taros. Labai daug tokių butelių surinkome pirmosios talkos metu.“

img-7245

Kiekvienais metais į dvaro parką talkos metu atskuba jaunųjų šaulių būrys, skautų būrelis. Neįsivaizduojama talka be Rokiškio Afganistano karo veteranų klubo narių. Didžiulius kelmus apkasantys vyrai juokėsi, kad talka – jau yra jų gyvenimo būdas ir įaugusi į kraują.

Po darbų susirinkusieji buvo vaišinami skania virėjų Rimutės Jasinevičienės ir Danguolės Gaižiuvienės paruošta kvietine koše, o darbuotojus ir bendraminčius į talką subūrę būrelių vadovai gavo atminimo dovanėles.

Talkos akimirkos – svetainės nuotraukų galerijoje.

Miglė Katinauskienė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: