Dainavimo studijos
Dainavimo studijos "Pandėlio balsiukai" jaunimo mišraus ansamblio atlikėjai džiaugiasi laimėjimu ir dovanomis. Kolektyvo asmeninio archyvo nuotr.

Dainavimo studijos “Pandėlio balsiukai” jaunimo mišrus ansamblis  – respublikinio festivalio – konkurso „Dainuoju gimtiesiems šilams“ nugalėtojai.

Festivalis  – konkursas „Dainuoju gimtiesiems šilams“ jau 13-ąjį kartą vyko Kelmės rajono Tytuvėnų gimnazijoje. Tai vienas iš nedaugelio Lietuvoje organizuojamų muzikinių renginių,  kuriame nėra jokių startinių mokesčių, kuris gali didžiuotis rėmėjų gausa. Pandėlio universalaus daugiafunkcio centro  studijos “Pandėlio balsiukai” dainininkai jame dalyvavo trečią kartą – jaunimo mišrus ansamblis pripažintas geriausiu. Pandėliečiai dėl nugalėtojų vardo konkuravo su Klaipėdos, Jonavos, Marijampolės, Jurbarko, Kauno, Raseinių, Kelmės miestų ir rajonų atlikėjais. Konkurse iš viso dalyvavo 29 kolektyvai, suvieniję 115 atlikėjų 

2011 m. festivalyje – konkurse „Dainuoju gimtiesiems šilams“ pandėliečių berniukų duetas Julius Pipikas ir Nedas Karalius, o pernai sesučių duetas Kristina ir Gabija Citavičiūtės buvo įvertinti pirmosiomis vietomis.  

Dainavimo studijos “Pandėlio balsiukai” vadovės Vilmos Likienės kolegos, vaikų tėveliai, pandėliečiai dažnai klausia, kas ją skatina su mokiniais dalyvauti konkursuose, ar jai negaila „sudegintų“ nervų ląstelių?

“Dalyvaujame, nes norime sužinoti, ant kokio laiptuko esame užkopę. Esu mokytoja, kuriai svarbu žinoti teikiamos paslaugos kokybę. Dainininkui konkursai, kaip sportininkui varžybos: vienose laimėjai, kitose – pralošei. Štai jaunimo mišrus ansamblis neseniai dalyvavo konkurse Kupiškyje. Jo metu ypač išryškėjo kolektyvo trūkumai, per tris savaites stengėmės tobulėti. Ir mums pavyko: Tytuvėnuose lydėjo sėkmė. Šio konkurso vertinimo komisijos pirmininkė muzikologė, Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos ir Kauno Miko Petrausko muzikos mokyklos mokytoja ekspertė Gražina Dainauskienė gyrė pandėliečius už tai, kad atsižvelgė į pastatas ir stengėsi ištaisyti trūkumus. Vadinasi, patobulėjo kolektyvas, pagerėjo mano teikiama paslauga”, – atsakė V. Likienė.

 

 

 

GR inform,

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: