VMI logotipas.
VMI logotipas.

2015 m. balandžio 17 d., Panevėžys. Panevėžio apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Panevėžio AVMI) primena gyventojams, vykdantiems individualią veiklą, kad iki gegužės 4 dienos jie privalo pateikti pajamų deklaracijas. Iki šios dienos Panevėžio apskrityje pajamas jau deklaravo 43 proc.* gyventojų, vykdančių individualią veiklą. Iš viso Panevėžio apskrityje veiklą vykdo apie 13 tūkst. asmenų.

„Panevėžio mieste ir rajone dėl vykdytos individualios veiklos deklaracijas iš viso privalo pateikti 8,5 tūkst. gyventojų; Biržuose ir Pasvalyje tokių gyventojų yra maždaug po 1100; Kupiškyje – kiek daugiau nei 800, o Rokiškyje deklaruoti privalo per 1300 asmenų. Primename, kad pajamas deklaruoti turi tie gyventojai, kurie pernai vykdė individualią veiklą, t.y., dirbo turėdami individualios veiklos pažymą arba įsigiję verslo liudijimą. Pajamų deklaraciją pateikti privalu net ir negavus pajamų iš vykdytos veiklos“, – sako Panevėžio AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorius Darius Kučinskas ir akcentuoja, kad tiems gyventojams, kurie turi išsiėmę individualios veiklos pažymą, tačiau pagal ją veiklos nebevykdo, rekomenduojama šią pažymą išregistruoti pasinaudojus „mano VMI“.

Panevėžio AVMI primena, kad pajamas patogiausia deklaruoti Elektroninio deklaravimo sistemoje (http://deklaravimas.vmi.lt). Taip pat nuo šių metų jau yra galimybė deklaracijas pateikti ir išmaniuoju telefonu nemokamai parsisiuntus programėlę „e.VMI“ (http://www.vmi.lt/cms/mobiliosios-programeles). Be to, naudojantis šia programėle gyventojai gali ne tik pateikti suformuotas deklaracijas, peržiūrėti žemės mokesčio deklaracijas ar skirti paramą, bet ir registruoti individualią veiklą, stebėti savo mokesčių balansą, gauti visą personalizuotą informaciją iš VMI ir dar daug kitų naudingų paslaugų. Programėlė „e.VMI turi unifikuotus ir saugius, tačiau pačiam mokėtojui patogiai gaunamus prisijungimo kodus (juos galima gauti e. būdu per „mano VMI“ – www.vmi.lt/manoVMI), taip pat galima prisijungti naudojantis ir mobiliuoju parašu. „e.VMI“ skirta populiariausioms „i.OS“ ir „Android“ operacinėms sistemoms, tinka planšetiniams kompiuteriams ir išmaniesiems telefonams. Nemokamai parsisiųsti „e.VMI“ programėlę galima iš „Google Play“ ir „App Store“ parduotuvių. 

VMI primena, kad savarankiškai aktualią informaciją mokesčių klausimais, seminarų dalijamąją medžiagą, paaiškinimus ir komentarus galima rasti adresu www.vmi.lt. Pasikonsultuoti su VMI specialistais mokesčių klausimais galima  paskambinus telefonu 1882 arba +370 5 255 3190. Telefonu suteikta konsultacija yra lygiavertė rašytinei, nes pokalbiai yra įrašomi bei saugomi 5 metus.

Panevėžio apskrityje pajamas jau deklaravo 43 proc. gyventojų:

                      Panevėžio mieste ir rajone – 44 proc.;

                      Biržuose – 38 proc.;

                      Kupiškyje – 45 proc.;

                      Pasvalyje – 40 proc.;

                      Rokiškyje – 44 proc.

Rita Savičienė, Panevėžio AVMI atstovė spaudai

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: