Renginio akimirka. R. Dačkaus nuotr.
Renginio akimirka. R. Dačkaus nuotr.

Penktadienį Nacionalinėje dailės galerijoje Vilniuje trispalves draugystės apyrankes Lietuvai įteikė mokiniai ir studentai iš visos šalies. Į akciją „Lietuvai ir man“ įsitraukusius mokinius iš daugiaunei 100 švietimo įstaigų Lietuvoje į Vilnių atvežė geltonųjų autobusiukų kolonos.  Šioje akcijoje dalyvavo J. Tumo – Vaižganto senųjų rūmų bei Juodupės gimnazijų atstovai.

Artėjant Lietuvos valstybės 25-mečiui šalies jaunimas aktyviai įsijungė į Kovo 11-osios šventei skirtą akciją „Lietuvai ir man“. Akcijos metu mokiniai, studentai ir visi šalies piliečiai Lietuvoje bei užsienyje vieningai sveikina Lietuvą – vieną trispalvę apyrankę padovanoja Lietuvai, kitą dėvi patys.

Lietuvai skirtos apyrankės atvežamos į Vilnių ir užrišamos ant specialiai šiai akcijai Nacionalinėje dailės galerijoje įrengtos Gediminaičių stulpų konstrukcijos. Iki Kovo 11-osios ant konstrukcijos bus užrišta daugiau nei 250 tūkst. trispalvių apyrankių, kurias Lietuvai padovanojo šalies piliečiai.

Akcijos metu draugystę su Lietuva simbolizuojančios apyrankės rišamos daugiau nei 1000 švietimo įstaigų Lietuvoje ir užsienyje. Į akciją taip pat įsitraukė ir atskiri piliečiai, žinomi žmonės, valstybinės institucijos.

Akcijos organizatoriai ir dalyviai pabrėžia, kad pilietinė akcija „Lietuvai ir man“ sukelia gaivų vėją valstybinių švenčių minėjimo tradicijoje, sutelkia jaunimą ir visuomenę pasveikinti šiuolaikinę Lietuvą su 25-uoju gimtadieniu, padeda išreikšti tautos vienybę.

„Mes įdėdami visą širdį ir susitelkimą draugystei,  pynėme trispalves apyrankes‘ – apie akciją „Lietuvai ir man“ mintimis dalijosi  mokyklos – darželio „ Ąžuoliukas“ mokinių prezidentė Eurika Čelkytė.

Prie šios akcijos prisidėjo patys mažiausi darželinukai  ir jų tėveliai. Viso buvo nupinta 159 draugystės apyrankės.

Esami dėkingi Juodupės gimnazijos vyresniesiems mokiniams ir mokytojams, kurie padėjo nuvežti apyrankes  į Vilnių, į Nacionalinę dailės galeriją.

 

 

 

GR inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: