Kandidatas Antanas Vagonis. Asmeninio archyvo nuotr.
Kandidatas Antanas Vagonis. Asmeninio archyvo nuotr.

Politinė reklama

Kandidatas į rajono merus – daugiausia rinkėjų balsų pirmajame ture surinkęs socialdemokratas Antanas Vagonis per kelias pastarąsias savaites apie save išgirdo tai, „ko nežinojęs ir negirdėjęs“. Dauguma „žinių“ buvo perduodama anoniminiais komentarais ar kaip paskalos „keliavo rinkėjams į namus“. Tai verčia daryti išvadą, jog rinkiminė kampanija Rokiškyje – ne be debesėlių. Šiandien, iki rinkimų antrojo turo likus savaitei, A. Vagonis atsakė į klausimus.

– Kokie įspūdžiai po pirmojo turo? Nesinori šaukti: „Kas mane nešė į tą galerą?“  

– Norisi. Bet nešaukiu, vakarais išgeriu taurę raudono vyno. Įspūdžiai – daugiaprasmiai. Rinkiminės kampanijos metu patyriau tiek, kad į knygą galėčiau sudėti. Buvo ir menkinimo, ir šmeižimo, ir niekinimo, ir nepagrįstų paskalų. Jaučiau, jog kai kur man trukdė susitikti su žmonėmis, prigalvojo nebūtų istorijų, žurnalistus kvietė atvažiuoti pažiūrėti manęs ten, kur nebuvau.  

Kažkas tikrai norėjo ir daug darė, kad suklupčiau. Pajutau, kaip tariami draugai tapo priešais, o priešai užsidėjo kaukes. Kartais nebežinojau, kas tikra, kas – spektaklis. Aš – gyvas žmogus, visa tai veikia. Savo šeimai melavau, jog esu drąsus ir nieko nebijau. Tačiau buvo baisu. Ypač tada kai, rėkiant sirenoms, pamačiau grėsmingą  buldozerį. Nebijau to žodžio „Stalinas“. To, kuris ištrėmė mano senelius ir tėvus. Todėl aš ir gimiau Karagandoje. Kas ne aklas, minėtą buldozerį matė – mieste ir kaimuose. Nebenorėčiau detalizuoti. Žiūrėdamas į žmones, kurie garsiai rėkė iš megafonų, susidariau įspūdį – pasiruošę viskam, kad tik numalšintų valdžios troškulį. Nesvarbu nei kultūra, nei orumas, nei eismo taisyklės. Niekas.

Tačiau nenorėčiau pamiršti ir padrąsinimo žodžių. Daug žmonių su tikėjimu spaudė ranką ir linkėjo Rokiškiui gerų dienų. O „Ateities mero“ pravardė  prikibo kaip lapas. Tos artimų žmonių akys man suteikė daug stiprybės, ir rezultatų laukimas buvo labai ramus.

– Pas mus – demokratija. Kodėl kitų politinius veiksmus imate taip giliai į širdį?

– Nežinau, kodėl viską, ką darė ir daro kitos partijos, priėmiau kaip priekaištus sau. Ir užrašus ant mašinų, ir sirenas, ir riksmus. Gal kad dabar gavėnia – susikaupimo ir ramybės metas? O gal todėl, kad ne tik jaučiuosi, bet ir esu atsakingas už tai, kas vyksta Rokiškyje? Galima, aišku, sakyti, kad aš – politikoj naujokas, ir tai, kas jos „vilkams“ norma, man – ne. Tarkim tai, kad viliojant rinkėjus ar dėl asmeniškumų, opozicinė partija siūlo postus mano partiečiams. Tiems, kurie ir paskatino mane eiti į rinkimus. Esu pakankamai tiesus ir atviras. Tokios intrigos ir užkulisiniai žaidimai – ne man.

Kas mums nutiko? Visos partijos prisikvietė jaunų, naujų ir energingų veidų, demonstravo juos žurnaluose, plakatuose, televizijoje. Tačiau žmonės vėl išsirinko tuos pačius – tarybos sudėtis mažai keisis. Peršasi išvada, kad žmonėms nepriimtinos radikalios ir staigios permainos. Kartų kaita vyksta. Tačiau iš lėto. Manau, tai gerai, ir pritariu žmonių sprendimui. Pagarba rinkėjams. Jie žino, ką daro. Taip, kaip yra dabar, tinka daugumai. Tie, kurie buvo Rokiškio savivaldoje iki šiol, darė teisingus sprendimus ir darbus. Vadinasi, reikia juos tęsti. Kaip ir gerbti žmonių pasirinkimą.

O tiems, kas dalinasi postus, kas, nusivylę pralaimėjimu ar pakylėti reitingų, pasijuto visagaliai, norėčiau pasakyti, kad vis tiek prasidės (kuo greičiau, tuo geriau) naujos politikos epocha. Ta, kai į politinio pasitikėjimo postus meras skirs tinkamiausius žmones, o neatsakingai dirbančius bus galima pakeisti. Prasideda darbas. Ne griauti, o kurti! Jei būsiu išrinktas, kviesiu visus 25 tarybos narius dirbti Rokiškio krašto žmonių labui. Nepaisant, ar jūs vienos, ar kitos spalvos. Mus išrinko tam, kad būtume vieningi.

– Tiems, kurie už Jus balsavo, ką pasakysite?

– Kada, jeigu ne dabar? Šis šūkis atvedė prie urnų 3233 žmones, kurie įteikė pasitikėjimo ir vilties ženklą man. Tas stebuklas, apie kurį kalbėjo kunigas Eimutis, įvyko. Nuoširdus ačiū! Pats laikas tarti ryžtingą žodį ir įnešti į savivaldos struktūrą gaivaus vėjo. Ne perversmai mums suteikia saugumo jausmą, o stabilus ir užtikrintas judėjimas į priekį. Ateikite kovo 15 dieną į rinkimus ir padėkite paskutinį tašką. Pakelkite savo pergalės taurę naujam pavasario rytui. Būkite laimingi ir pakylėti. Esate nuostabaus krašto nuostabūs žmonės. Šiandien man reikia Jūsų pagalbos ir paramos. Ir te padeda Jums Dievas.

– Jus palaiko dabartiniai  rajono vadovai – Vytautas Vilys ir Egidijus Vilimas, savivaldybės administracijos direktorius Valerijus Rancevas,  LSDP skyriaus vadovas Algis Čepulis ir Seimo narys Vytautas Saulis –viešai išsako daug gerų žodžių. Gal norėtumėte šį sąrašą pratęsti arba kažką pasakyti lyderiams, kurie nusiteikę Jums duoti rajono vairą į rankas?

– O ką čia dar pridursi, dėkingas už paramą. Ne visi palaikantys išdrįsta tai pasakyti garsiai. Tačiau balsavimo kabinoje lieki pats su savimi. Žmogaus širdis niekada neapgauna. Yra tik du kandidatai. Pasirinkti paprasta: „Mes – už Antaną.“

Politinė reklama bus apmokėta iš Lietuvos socialdemokratų partijos Rokiškio skyriaus specialiosios rinkimų sąskaitos. Užs. 37

 

 

 

 

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: