Scena iš spektaklio. D. Zibolienės nuotr.
Scena iš spektaklio. D. Zibolienės nuotr.

31-asis respublikinis profesionalių teatrų festivalis „Vaidiname žemdirbiams“ tęsiasi. Šv. Kazimiero vakarą Rokiškio kultūros centro scenoje Valstybinio jaunimo teatro aktoriai vaidino dviejų dalių detektyvinę komediją „Aštuonios mylinčios moterys“.

Valstybinio jaunimo teatro vadovas Algis Latėnas gausiai susirinkusius žiūrovus pakvietė žiūrėti jo sūnaus Balio režisuotą spektaklį. „Džiaugiuosi, kad Rokiškio festivalis įžengė į ketvirtą dešimtį. Pasaulyje tokių vietų, kur 31-erius metus rinktųsi žiūrovai – nesuvaryti, nesuvežti – tikrai nėra daug. Režisieriaus Juozo Miltinio laikais Panevėžys buvo tapęs išskirtiniu teatriniu miestu, dabar šias tradicijas perėmė Rokiškis.  Tai miestas su unikaliu festivaliu, unikalia, išprususia publika, kuriai  ko nepakiši… Festivalis užaugino teatro mėgėją. Reikia tikėtis, kad toks žiūrovas gyvens Rokiškyje ir niekur iš čia neišvažiuos‘, – prieš spektaklį kalbėjo A. Latėnas.

Jo taip išgirta Rokiškio publika tikėjosi kur kas daugiau iš spektaklio „Aštuonios mylinčios moterys“. Nepasitenkinimą liudija ir žiūrovų balsavimas: tik 77,1 proc. žiūrovų pasakė „Taip“.

 

Spektaklio akimirkos – „Gimtojo Rokiškio“ internetinės svetainės grokiskis.lt nuotraukų galerijoje.

 

 

 

 

 

 

Dalia Zibolienė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: