Kamajų Antano Strazdo gimnazistai Deividas Skavičius (viduryje) ir Iveta Pranskūnaitė kartu su dalyvauti konkurse paskatinusia dailės mokytoja Daiva Baltakyte (antra iš dešinės) ir Valstybinės darbo inspekcijos Panevėžio skyriaus atstovais.
Kamajų Antano Strazdo gimnazistai Deividas Skavičius (viduryje) ir Iveta Pranskūnaitė kartu su dalyvauti konkurse paskatinusia dailės mokytoja Daiva Baltakyte (antra iš dešinės) ir Valstybinės darbo inspekcijos Panevėžio skyriaus atstovais.

Valstybinės darbo inspekcijos Panevėžio skyrius moksleiviams organizavo saugaus darbo plakatų kūrimo konkursą „Saugus darbas statybvietėje“. Iš daugybės konkurso dalyvių buvo atrinkti ir padėkos raštais bei originaliais puodeliais, papuoštais pačių moksleivių pieštų plakatų nuotraukomis, apdovanoti šeši laureatai. Tarp jų – net penki Rokiškio rajono moksleiviai.

Lyderiai

Vienais geriausių I grupės (5-8 klasių moksleiviai) plakatų pripažinti Panemunėlio pagrindinės mokyklos trylikamečių Martynos Buckutės ir Vaivos Januškaitės darbai. II grupės (9-12 klasių moksleiviai) tris prizines vietas užėmė Pandėlio gimnazijos moksleivė Evelina Mišenytė ir Kamajų Antano Strazdo gimnazistai Iveta Pranskūnaitė bei Deividas Skavičius.  

Dalyvauti konkurse savo moksleivius skatinusi Kamajų A. Strazdo gimnazijos dailės mokytoja Daiva Baltakytė neslėpė: net ir jai, mokytojai, konkurso tema pasirodė nelengva. „Pirmiausia pati pagalvojau, kaip aš atskleisčiau nurodytą temą. Tiesą pasakius, teko pasukti galvą. Užtat Iveta ir Deividas puikiai susidorojo su užduotimi. Deividui labai sekasi piešti marsiečius, tad sutarėme plėtoti šią temą. Minčių sėmėmės ir iš neseniai vykdytos mokyklos renovacijos: vaikai matė pastolius, specialiąsias juostas, statybininkus… Žinau, kad Iveta internete tikslinosi „Stop“ juostos spalvas. Moksleivių versti tikrai nereikėjo, jie patys noriai ir aktyviai dalyvavo konkurse, o iškilus klausimams konsultuodavosi su manimi“, –pasakojo pedagogė.

„Sausa“ tema

Deividas ir Iveta pritarė savo mokytojai – konkurso tema buvo „sausa“, kūrybiškai gana sudėtinga: „Kai mokytoja pasakė, kokia tema reikės piešti plakatus, pasirodė nelengva. Tačiau pagalvojome ir sumąstėme, kaip originaliai išreikšti mintis. O kad tapsime laureatais, tikrai nesitikėjome. Nors kirbėjo mintis: kaip tik prieš porą dienų klausėme mokytojos, ar nėra kokių žinių, kaip mums sekėsi.“

Savo pieštų plakatų moksleiviai neatgaus – jie puikuosis įvairiuose leidiniuose bei tinklalapiuose kaip viena iš informavimo priemonių. Trečius metus tik Panevėžio apskrityje rengiamo minėto konkurso organizatoriai sakė turintys minčių originaliais vaikų plakatais pakeisti senuosius įspėjimus apie būtinybę dirbti saugiai.

 

 

 

 

 

Miglė Katinauskienė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: