Itin paprasta programėlė akimirksniu leidžia konvertuoti litus į eurus ir atvirkščiai.
Itin paprasta programėlė akimirksniu leidžia konvertuoti litus į eurus ir atvirkščiai.

Vos Lietuvoje įvedus eurą, dauguma susiduria su ilgiau trunkančiais atsiskaitymais parduotuvėse bei laiko užimančiais skaičiavimais, norint mintyse paversti eurus į litus.  Tačiau turintiems išmaniuosius telefonus su Android programine įranga šis procesas dabar itin paprastas.

Kad Lietuvos piliečiams šis valiutos pasikeitimas būtų kuo lengvesnis 25-erių programuotojas Olegas Gončarovas sukūrė itin paprastai veikiančią mobiliąją programėlę, kuri akimirksniu leidžia konvertuoti litus į eurus ir atvirkščiai.

Šias pirmąsias savaites, kuomet atsiskaityti galima ir eurais, ir litais, pasimesti lengva net ir akyliausiam pirkėjui ar pardavėjui. Dvigubos valiutos laikotarpiu pardavėjai grąžą turi atiduoti eurais, nepaisant to, jog pirkėjas atsiskaitinėja litais. Dėl šios priežasties itin sunku greitai patikrinti ar grąžintina suma yra tiksli, ypač kai už nugaros laukia eilė skubančių pirkėjų.

Vis dėl to išsigelbėjimas tikrai yra. Bene greičiausias ir efektyviausias būdas konvertuoti tiek litus į eurus, tiek eurus į litus, yra nauja Android operacinėms sistemoms skirta programėlė „Euro skaičiuoklė“. Priešingai nei kai kurios kitos telefonams skirtos programėlės, „Euro skaičiuoklė“ naudoja teisėtą 3,4528 Lt kursą. Taigi naudodami šią skaičiuoklę, vos keliais pirštų paspaudimais sužinosite tikslią norimą sumą.

Programėlės autoriaus teigimu, jis už šią programėlę negauna jokio atlygio, nes ji yra nemokama ir joje nėra jokių reklamų. Idėją sukurti patogią ir paprastai valdomą euro konvertavimo į litus programėlę pasiūlė kolega. O. Gončarovas, norėdamas atnaujinti Android platformos programavimo žinias, priėmė šį iššukį ir jau tą patį vakarą sukūrė pirmąją programos versiją, kurią įkėlė į, taip vadinamą, Play Store, kad ir kiti Android naudotojai galėtų atsisiųsti šią skaičuoklę.

Matydamas, kad žmonės siunčiasi skaičiuoklę ir labai gerai įvertina, autorius ir toliau nutarė tobulinti programėlę, kad naudojimasis ja būtų dar patogesnis. Taip atsirado valdikliai, kuriuos galima įkelti ant pradinio ekrano ir net grąžos skaičiavimo funkcija, kuri yra ypač aktuali sausio 1-15 dienomis.

Taip pat autorius pagrindiniame lange pridėjo du sąrašus skaičių tarp 1 ir 1000 ir tų skaičių ekvivalenčias reikšmes eurais ir litais, tam, kad nereikėtų skaičiuoti paprastų sumų ir kad būtų lengviau įsiminti kelias konvertuotas sumas matant jas viename lange. Olegas džiaugiasi, kad dabar jo skaičiuoklė yra pirmoje vietoje tarp populiariausių programėlių ir lenkia kitas panašias skaičiuokles.

Intuityvioji „Euro skaičiuoklė“ sukurta patogiam ir greitam naudojimui, tad įsijungus ją telefone iš karto rodoma skaičių klaviatūrą. Taip žymiai greičiau suvesite skaičius į valiutos langelį. Taip pat tenka pripažinti, jog vienas didžiausių programėlės pliusų yra nepriekaištingas “švarumas”. Tai reiškia, jog nėra jokių erzinančių iššokančių langų ar paslėptų reklamų, kurios sparčiai lėtina naudojimosi greitį ir kelia neigiamus jausmus.

Kaip minėta anksčiau, programėlė turi specialų grąžos režimą, kuris iki sausio 15 d. labai palengvins skaičiavimą tiek pirkėjams, tiek pardavėjams. Suvedus pirkinio sumą eurais bei sumokėtus pinigus litais, programėlė pateikia gražą eurais. Taigi vos per kelias sekundes pasitikrinsite grąžą, todėl nerimauti dėl didžiulės žmonių eilės nusidriekusios už jūsų tikrai neprireiks.

Stilingo ir patogaus dizaino „Euro skaičiuoklės“ atsisiuntimų skaičius nenumaldomai auga, o vartotojai džiugiai dalijasi malonaus naudojimo įspūdžiais. Aukščiausius reitingus gaunanti programėlė kiekvienam lietuviui gali akimirksniu palengvinti visus valiutos konvertavimo rūpesčiūs.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ogixstudio.litoeuroskaiciuokle

 

 

GR inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: