Naujuosius sutikusius aikštėje rokiškėnus gaubė tirštas rūkas.
Naujuosius sutikusius aikštėje rokiškėnus gaubė tirštas rūkas.

2015-uosius Rokiškio Nepriklausomybės aikštėje sutikę rokiškėnai šios šventės tikriausiai niekada nepamirš. Atėję ožkos metai pasitikti ypač niūriai: aikštėje nebuvo jokios šventinės programos, neskambėjo muzika, o laikrodžiams išmušus vidurnaktį, į dangų pakilo vos vienas kitas rokiškėnų iššautas fejerverkas.

Su draugais aikštėje sutikti Naujųjų metų atėjusi Genovaitė Lemantovič neslėpė nuostabos: „Niekaip nesuprantu, kas čia darosi? Kodėl nėra muzikos? Kaip mes dabar pasišoksim? Juk žmonės atėjo švęsti, o čia – tyla ir niūruma. Dar taip nebuvo… Net šampano neišgėrėm.“

Nesulaukę nieko įdomaus, miestelėnai netruko išsiskirstyti. Ne vienoje kompanijoje virė diskusija – kodėl Kalėdinės miesto eglės įžiebimas užtruko net 2 valandas: su kviestine grupe ir įspūdingais fejerverkais, o Naujiesiems metams valdžia nebeparūpino net aparatūros ir muzikos?!

Tačiau ne visi į aikštę rinkosi žiūrėti fejerverkų. Keletas rokiškėnų tikino čia ėję nes norėjo pirmieji iš bankomatų pasiimti naujos valiutos – Euro banknotų. Vieni pirmųjų tą padarė rokiškėnai Artūras Katinauskas ir Vytautas Nakas, išsiėmę po 5 Eurų banknotą. 

Miglė Katinauskienė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: