Muziejininkė Dalia Kiukienė (kairėje) pasveikino jubiliejinę lankytoją Sigitą Rasimavičienę su dukromis Ugne ir Neda. D. Zibolienės nuotr.
Muziejininkė Dalia Kiukienė (kairėje) pasveikino jubiliejinę lankytoją Sigitą Rasimavičienę su dukromis Ugne ir Neda. D. Zibolienės nuotr.

Antrąją šv. Kalėdų dieną Rokiškio krašto muziejus atvėrė duris lankytojams. Muziejininkai džiaugėsi šią įsimintiną dieną sulaukę  penkiasdešimttūkstantojo lankytojo. Specialus prizas įteiktas Vilniuje gyvenančiai Sigitai Rasimavičienei, į muziejų atėjusiai su dukromis Ugne ir Neda.   

Šventinę dieną buvo nemažai žmonių, norėjusių pasivaikščioti po senąjį dvarą, apžiūrėti ekspozicijas, mugėje įsigyti rajono tautodalininkų ir auksarankių darbų. Muziejininkai jau prieš šv. Kalėdas paskelbė džiugią žinią: per šventes jie tikėjosi sulaukti penkiasdešimttūkstantojo lankytojo. Jų viltys išsipildė.

S. Rasimavičienė su dviem dukromis atėjo prie dvaro pagrindinių rūmų durų, patrypčiojo ir nusileido laiptais žemyn. Tik pamačiusios prasiveriančias duris, jos vėl užlipo laiptais aukštyn ir įėjo į muziejų. “Šventinių dienų tiek daug, kad susimaišėme: perkaičiusios muziejaus darbo laiką, pagalvojome, jog jis antrą šv. Kalėdų dieną nedirbs”, –  paaiškino S. Rasimavičienė. Per šventes Vilniuje gyvenantys Rasimavičiai atvyko į Rokiškį pasisvečiuoti pas  senelius Aldoną ir Laimutį Rasimavičius. Turėdami laisvo laiko, nutarė užsukti į muziejų. Jame lankosi ne pirmą kartą. Mažiausiajai šešerių metukų Ugnei labiausiai patinka grafienių suknelės, trylikos metų Nedai – ponų valgomasis, o jų mamai – lobiai, eksponuojami istorinėje ekspozicijoje.

Jubiliejinei lankytojai muziejininkė Dalia Kiukienė įteikė dovanas – 2015ųjų metų muziejaus išleistą kalendorių ir katalogą “Rokiškis fotografijose. 1914–1940 m.”

 

 

 

 

 

 

GR inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: