Koncerte K. Jakutį sveikina Audronė Kaupienė. Stasio Repeikos nuotr.
Koncerte K. Jakutį sveikina Audronė Kaupienė. Stasio Repeikos nuotr.

Kazimieras Jakutis – Pagulbis Anykščių kultūros centre surengė koncertą “Prispėją sodi aboliai”, skirtą jo vadovaujamos grupės kūrybos 10-mečiui. Muzikantas K. Jakutis-Pagulbis ne vieną koncertą yra surengęs mūsų rajone. Daug rokiškėnų važiuoja į atlikėjo sodyboje Pagulbio kaime (Molėtų r.) organizuojamas poezijos ir muzikos šventes “Pagulbio atlaidus”.  

Po koncerto Anykščiuose K. Jakučio – Pagulbio muzikos gerbėja, rokiškėnė Audronė Kaupienė parašė: “Įtempta darbo diena, begalės rūpesčių, minučių tikslumu suplanuoti susitikimai, negailestinga darbotvarkė… Pagalvoji, Adventas. Stop. Reikia skirti laiko ir sau, savo mėgstamiems poreikiams išpildyti, pakeisti aplinką, miestą. Pagaliau pamatyti daugiau nei pusmetį nesutiktus šiltus žmones, pirmą ir paskutinį kartą šiais metais pasiklausyti Kazimiero Jakučio ir grupės kūrybos 10-mečiui skirtos programos “Prispėją sodi aboliai”. Džiaugiausi pašto dėžutėje rastu Kazimiero labai šiltu kvietimu (nors ir be jo būčiau atlėkusi).  

Pirmyn važiuodamos su kolege labai daug diskutavome. Apie viską. Grįžtant – absoliuti ramybė, išskyrus ausyse atsikartojantys pačių gražiausių kūrinių žodžiai, melodijos… Nepastebėjom kaip prabėgo koncertui skirtos 2 valandos, be jokio atokvėpio, be pertraukos! Stiprių, jaunų vyrų komanda stebino viskuo ! Kaip visada, net į laikrodį nereikėjo žvilgtelėti. Atsinaujinęs kolektyvas, šiek tiek kitokį stipresnį kvėpavimą, spalvinius potėpius įgiję kai kurie kūriniai ir tas varpelio neįkyrus skambėjimas “Per pasakas baltas”, jautriai išdainuotos Pauliaus Širvio eilės mus lydėjo ligi paties Rokiškio, o tuo pačiu į šv. Kalėdų laukimą. BUVO LABAI GERA. Anot bendrakeleivės Dainoros Mineikienės, kaip balzamo sielai gavom (parsivežėm) savo širdžių kertelėse. To šilto, šviesaus ir jaukaus grožio bei gėrio dviems savaitėms į priekį, iki Naujųjų…

GR inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: