Premjeras Algirdas Butkevičius (dešinejė) ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis apdovanojimą įteikė UAB „Daivida“ vykdančiajam direktoriui Justinui Kanopai. M.Ažušilio nuotr.
Premjeras Algirdas Butkevičius (dešinejė) ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis apdovanojimą įteikė UAB „Daivida“ vykdančiajam direktoriui Justinui Kanopai. M.Ažušilio nuotr.

Gruodžio 19 d. Vyriausybėje įteikti “Lietuvos metų gaminio 2014″ apdovanojimai. Tris aukso medalius laimėjo mūsų rajono įmonė UAB „Daivida”.

 

Dešimtyje vertinimo grupių 15-kos ūkio šakų įmonės pasidalijo 93 aukso ir 5 sidabro medalius. Aukso medaliais įvertinti „Daividos“ pieniški saldainiai CARAMEL COW, šaltai rūkyta jautienos dešra ir vytinta Rokiškio išpjova.

“Lietuvos metų gaminio” komisijos pirmininkas Gediminas Rainys teigė, kad šie metai gamintojams ir paslaugų teikėjams buvo kupini išbandymų, o dėl pasikeitusios geopolitinės padėties dalis įmonių buvo priverstos žaibiškai reaguoti į eksporto rinkos pokyčius.

“Kai kurios iš maisto pramonės sektoriaus įmonių, eksportavusios iki 20 proc. savo produkcijos, dėl produktų embargo į Rusiją turėjo jį perorientuoti į kitas rinkas”, – teigė G. Rainys.

Šiemet be tradiciškai lyderiaujančio maisto pramonės sektoriaus, apdovanojimų sulaukė platesnis gaminių ir paslaugų spektras: spaudos pramonės įmonė “Petro ofsetas” pirmą kartą Lietuvoje pagal specialias atkūrimo ir spausdinimo technologijas išleido K. Donelaičio “Metų” faksimilę, o KTU Gynybos technologijų institutas bus apdovanotas už sukurtą mokomojo komplekso raketinei sistemai “Stinger” sukūrimą.

Sveikinimo kalboje Premjeras Algirdas Butkevičius pabrėžė, kad ateinantys metai neleis atsipalaiduoti, bus ir toliau dirbama ties eksporto rinkų diversifikavimu.

“Dėkoju už Jūsų pasiekimus šiais kupinais geopolitinių iššūkių metais. Vyriausybė, petys į petį dirbdama su verslu, sugebėjo pasukti didelį Lietuvos eksporto laivą, plaukiantį Rytų kryptimi, į kitą pusę ir taip ne tik sumažino nuostolius šalies ekonomikai, bet praktiškai jų išvengė”, – sakė premjeras A. Butkevičius.

Konkurso “Lietuvos metų gaminys” pagrindinis tikslas – didinti aukštos kokybės lietuviškos produkcijos konkurencingumą, pristatyti ir įtvirtinti šalies pramonės produkciją, prekes ir paslaugas vietos ar tarptautiniam vartotojui, skatinant rinktis kokybišką lietuvišką produktą, taip vystyti Lietuvos verslo plėtrą.

 

 

 

 

 

GR inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: