Renginio akimirka. Organizatorių archyvo  nuotr.
Renginio akimirka. Organizatorių archyvo nuotr.

Gruodžio 17-ąją Rokiškio jaunieji šauliai susipažino su ugniagesio gelbėtojo profesija, stebėjo imituotą automobilio avariją.  

Automobilių avarija, transporto priemonėje liko prispaustas nukentėjusysis. Skubiai iškviečiami ugniagesiai gelbėtojai. Jie panaudoję gelbėjimo įrangą operatyviai išlaisvina nukentėjusįjį ir perduoda greitosios medicinos darbuotojams. Nukentėjusiajam suteikiama pirmoji medicinos pagalba, jis gaivinamas.

Šį karta tai nėra skaudi nelaimė, tai buvo tik iš anksto pagal suderintą planą imituota automobilių avarija, kurią stebėjo Alfonso Smetonos 5-osios rinktinės Rokiškio jaunųjų šaulių 9-osios kuopos jaunieji šauliai. Avarijos imitavimą ir pagalbos būdus šauliams parodė ugniagesiai gelbėtojai, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos Rokiškio komiteto nariai, rajono policijos pareigūnai.

Jaunieji šauliai su didžiausiu smalsumu ir susidomėjimu stebėjo ugniagesių gelbėtojų bei medicinos darbuotojų darbą. Po parodomųjų gelbėjimo tarnybų darbų jaunieji šauliai noriai apžiūrinėjo ir išbandė gelbėjimo įrangą, išklausė gelbėtojų atsakymus į jų užduodamus klausimus, susipažino bei prisiminė gaisrinės ir civilinės saugos reikalavimus.

Rokiškio priešgaisrinė gelbėjimo tarnybos inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: