Visoje Lietuvoje šiąnakt siautė stiprus vėjas. Dėl jo uždarytas Klaipėdos uostas. Gūsingas vėjas pasiekė ir mūsų rajoną.

 

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prašo gyventojus būti atsargius, nes, pučiant stipriam vėjui, gali sutrikti elektros energijos tiekimas, virsti dideli medžiai, lūžti jų šakos, kristi dideli reklamos stendai.
 
Taip pat patariama išnešti iš balkonų daiktus, kuriuos gali pakelti vėjas, nestovėti po aukštais medžiais, prie elektros linijų, nestatyti automobilių po medžiais, neliesti ant laidų užvirtusių medžių ar oro linijų atramų, nes tai gali kelti pavojų gyvybei. Siautėjant vėjui, rekomenduojama gerai uždaryti namų ir kitų pastatų duris.
 
Tokiu metu nereikėtų be ypatingos priežasties palikti gyvenamosios vietos. O jei vis dėl to privalote išvykti, išjunkite elektrą, užsukite dujų, vandens sklendes,  užrakinkite duris ir atlikite visus įprastus veiksmus, kuriuos darote išvykdami bent kelioms dienoms.
 
Ugniagesiai pataria apie stiprų vėją informuoti savo kaimynus, ypač neįgalius ar vienišus vyresnio amžiaus žmones. O nelaimės atveju reikia skambinti skubios pagalbos  telefonu 112.

Parengė Lina Dūdaitė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: