Lapkričio 10 dieną, pirmadienį, prasideda 18-oji Šiaurės šalių bibliotekų savaitė. Ją organizuoja Šiaurės šalių asociacijų „Norden“ sąjunga, bendradarbiaudama su nacionalinėmis „Norden“ asociacijomis. Projektą remia Šiaurės ministrų taryba.

Visą savaitę tūkstančiuose bibliotekų, mokyklų ir kitų žmonių susibūrimo vietų vyks skaitymai balsu, parodos, debatai ir kitokie kultūros renginiai. Šių metų tema Troliai Šiaurėje. Troliai  germanų ir skandinavų mitologijoje – milžinai, gyvenantys kalnų olose ir saugantys ten savo brangenybes. Troliai apdovanoti milžiniška jėga, bet labai kvaili ir bjaurūs luošiai. Jie vaizduojami žmogaus pavidalo, dideli, bjaurūs, labai seni. Gyvena vieniši kalnų urvuose, miškų tankmėje ir nepakenčia saulės šviesos.
Lapkričio 10 d., pirmadienis, yra didžioji skaitymo balsu diena: „Auštant“ – tai skaitymas balsu vaikams rytais, 10 valandą. „Temstant“ – tai skaitymas balsu suaugusiems vakarais, 20 valandą.
Rokiškio rajono Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros skyrius prisidės prie pasakojamosios literatūros tradicijos dalyvaudamas skaitymo balsu dienoje „Auštant“.  
Lapkričio 10 d. 10 val. bibliotekoje vyks  Šviesos ir žodžio šventė. Žvakių šviesoje bus skaitomos ištraukos iš knygų mažiesiems Aslaugos Jonsdotir, Kalės Giuetlerio, Rakelės Helmsdal „Monstrų kivirčas“, vyresniems vaikams – Tuvės Janson „Tėtis ir jūra“. Taip pat bus pristatomos eksponuojamos parodos: spaudinių – „Europos šalis – Suomija“ bei „Trolių kolekcija“, kurią sukaupė mokykla-darželis „Ąžuoliukas“ ir pradinių klasių mokytoja Ilona Matiekuvienė.
Lapkričio 13 d. 12 val. numatytos kūrybinės dirbtuvėlės „Kurkime magišką trolių pasaulį“.

GR inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: