K. Pabijuto pieš.
K. Pabijuto pieš.

Nuo liepos įsigalioję griežtesni automobilių techniniai reikalavimai kelia audrą tarp vairuotojų. Netekę automobilių apžiūros (TA), jie niršta ant pareigūnų, kaltindami šiuos viršijus įgaliojimus. Esą TA pažyma naikinama net dėl per mažo gesintuvo… Tokias pretenzijas pareigūnai vadina vairuotojų sukurptais anekdotais.

Į redakciją šią savaitę paskambinęs rokiškėnas domėjosi, ar policija gali panaikinti mašinos TA pažymą dėl gesintuvo, kuris pareigūnams pasirodė per mažas. Vyras pasakojo, kad toks įvykis nutiko jo pažįstamam. Nors šis esą prieš tris mėnesius sėkmingai atliko savo automobilio TA ir tas pats gesintuvas apžiūros specialistams neužkliuvo.
„Girdėjau ir aš pastarosiomis dienomis sklandantį anekdotą apie tai, kad automobilio TA pažyma panaikinta dėl per mažo gesintuvo. Vairuotojas gi neprisipažino, kad apžiūros pažyma buvo panaikinta dėl tamsinto priekinio stiklo, o ne gesintuvo“, – pakomentavo Rokiškio rajono policijos komisariato Kelių policijos grupės specialistas Algirdas Berniūnas. Jis  sakė, jog įsigaliojus griežtesnei AT reikalavimų tvarkai, kaip ir tikėtasi, nebus išvengta vairuotojų nepasitenkinimo.
Rokiškio pareigūnai per kelis mėnesius panaikino ne vieno automobilio TA. Pagrindinės naikinimo priežastys – pavojingai nusidėvėjusios padangos, žibintuose esantys reikalavimų neatitinkantys šviesos šaltiniai ir per stipriai tamsinti priekiniai stiklai.

Išsamiau – šeštadienio GR.

Aldona Minkevičienė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: