Rajono „tvarkiečių“ lyderis Egidijus Vilimas įtaria
Rajono „tvarkiečių“ lyderis Egidijus Vilimas įtaria

Spalio 21-ąją Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atliko kratas „tvarkiečių” centrinėje būstinėje.  STT pranešė atlikusi „keliolika kratų”. Išaiškėjo ir du įtariami „tvarkiečiai”. Tai buvę vidaus reikalų ministro Dailio Alfonso Barakausko politinės komandos žmonės: buvęs viceministras Algimantas Juocevičius ir buvęs ministro patarėjas Ervinas Raistenskis. Jie buvo sulaikyti.

Taip pat informuota, kad įtariami ir trijų neįvardintų verslo įmonių vadovai. Įtariama „prekyba poveikiu stambiu mastu”. Kratos atliktos ir įtariamųjų darbo vietose ir namuose.

Generalinėje prokuratūroje tą pačią dieną surengta spaudos konferencija dėl korupcijos skandalo, kuriame įtariami įtakingi partijos „Tvarka ir teisingumas” nariai.  Generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis teigė, kad tyrimas atliekamas dėl Vidaus reikalų ministerijos viešųjų pirkimų. „Šiuo metu yra sulaikyti penki asmenys, artimiausiu metu jiems bus įteikti pranešimai apie įtarimus dėl prekybos poveikiu”, – sakė D. Raulušaitis. Jis neįvardijo, dėl kokių pirkimų.

Prokuroro teigimu, minėti penki asmenys antradienį apklausti,  po apklausų bus sprendžiama dėl kardomųjų priemonių. Klausiamas, ar korupciniai ryšiai galėjo būti  be ministro D. A. Barakausko žinios, generalinio prokuroro pavaduotojas sakė, jo „tyrimo metu visos tos aplinkybės ir bus nustatytos ir išaiškintos”.  Jis patvirtino, kad E. Raistenskis ir A. Juocevičius sulaikyti.

 „Tvarkos ir teisingumo” partijai įtarimai antradienį nebuvo pareikšti. „Šiuo metu įtarimų jokiems juridiniams asmenims nėra pareikšta. O būsimų veiksmų nekomentuojame”, – sakė D. Raulušaitis.

Į žurnalistų klausimus, ar pinigai galimai keliavo ne tik į „tvarkiečių” kišenes, bet ir į partijos kasą, D.Raulušaitis sakė, jog negali „atskleisti tyrimo detalių ir tyrimo metu nustatytų aplinkybių”.

 

Partijos „Tvarka ir teisingumas” Rokiškio skyriaus pirmininkas Egidijus Vilimas, paprašytas pakomentuoti situaciją, sakė, jog STT suaktyvėjimas prieš kiekvienus rinkimus jau tapo tradicija. Todėl ir kratos partijos būstinėje bei suėmimai jam kelia įtarimų, jog visa tai – su politiniu atspalviu. „Kiek politinį gyvenimą stebiu, tai prieš visus rinkimus padidėja prieš partijas panašių aktų, išskyrus socdemus ir konservatorius. Todėl, kad kuriama vienpartinė sistema  su dviem pavadinimais…:, – partijai mestą galimą korupcijos šešėlį pakomentavo E.Vilimas. Ypač didelių abejonių jam kilo dėl prodiuserio Rolando Skaisgirio, teikiančio viešųjų ryšių paslaugas,  sulaikymo. E.Vilimo teigimu, šis žinomas asmuo buvo realus „tvarkiečių” kandidatas patekti į antrą turą sostinės mero rinkimuose, todėl ir galėjo būti su juo taip susidorota. Anot rajono „tvarkiečių” lyderio, jeigu STT iškrėstų visas viešųjų ryšių paslaugas teikiančias verslo bendroves, rastų tapačią situaciją, nes visos ministerijos perka jų paslaugas.

 

Jeigu STT kratos būtų vykdytos anksčiau, kol dar nebuvo prasidėjęs rinkimų vajus, E.Vilimo manymu, tada nebūtų šešėlio dėl politinio užsakymo. „Viskas paaiškės, bet tai bus tikrai po savivaldos rinkimų. Bet aukštus reitingus turinčiai mūsų partijai mestas didelis šešėlis. Ir tai STT  darė, matyt, ne be politinių konkurentų pagalbos”, – savo nuomonę dėstė E.Vilimas dėl partijos būstinėje antradienį atliktų kratų  ir korupcija įtariamų partiečių.

 

Eltos ir GR inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: