Valstybė, deklaruodama, kad vaikų ugdymas yra svarbiausia, toliau taupo jų sąskaita… Mokyklos turi pernelyg mažai lėšų, kad galėtų išlaikyti psichologus, logopedus, socialinius pedagogus, pasiūlytų jiems normalų darbo krūvį. Nepaisant to, jog reikiamų specialistų  – apstu, o problemų – nors vežimu vežk…

Pandėlio pradinės mokyklos direktorius Valdis Vaičėnas „Gimtajam Rokiškiui” sakė: „Tam, kad vaikai kaimo mokyklose turėtų viską, ko jiems reikia, trūksta labai daug. Net elementariausių dalykų, kad ir pedagoginės pagalbos mūsų mokiniams. Norėtume turėti ir savo logopedą, ir specialųjį pedagogą. Ir mokytojo padėjėjų reikia, nes vaikų turime įvairių, specialiųjų poreikių – taip pat. Tačiau neturime tiek pinigų, kad galėtume  sau  tai leisti”, – kalbėjo pedagogas.  

Kriaunų pagrindinės mokyklos direktorė Stasė Idienė irgi pripažįsta: situacija, kai mokyklos priverstos taupyti, nėra paprasta. Štai socialinio pedagogo Kriaunų mokykla neturi nuo rugsėjo vidurio. „Tai kas, kad specialistė – labai gera. Taupydami sumažinom jos etatą iki pusės, nes tiek priklauso pagal mokinių skaičių. Paaukojom dalį etato, tačiau likus mažai valandų, moteris nesutiko toliau dirbti”, – neslėpė direktorė.

Išsamiau – ketvirtadienio GR.

Reda MILAKNIENĖ

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: