Tarp rajono TS–LKD – nesutarimų pleištas dėl kandidato į merus. Panašu
Tarp rajono TS–LKD – nesutarimų pleištas dėl kandidato į merus. Panašu

Tiesioginiai mero rinkimai gali supjudyti partijas ne tik tarpusavyje, bet ir sukelti sumaištį pačių partijų viduje. Taip nutiko Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) Rokiškio skyriuje. Jo pirmininkė Dijana Meškauskienė, dar pavasarį patvirtinta skyriaus kandidatų į rajono tarybos narius sąrašo lydere, buvo tikra, kad ši pozicija jai garantuoja ir teisę kautis dėl mero posto. Tačiau praėjusio trečiadienio ir ketvirtadienio įvykiai šią pirmininkės nuostatą gerokai apkartino.

Rugsėjo 16 d. posėdžiavo TS– LKD Rokiškio taryba. Partijos nariai neslėpė nuostabos sužinoję, jog D. Meškauskienės kandidatūra į merus jau patvirtinta TS – LKD prezidiumo, nors skyriuje šiai kandidatūrai, partiečių tikinimu, pritarta nebuvo.
Posėdžio išvakarėse D. Meškauskienė „Gimtajam…“ sakė, jog pasitarimo metu bus tvirtinamas ir partijos skyriaus kandidatas į merus, kuriuo taps sąrašo lyderis. Tai reiškė, kad dėl mero posto nuo rajono  TS– LKD rungsis ji, vadovaujanti šiam skyriui ir esanti  savivaldos rinkimų į rajono tarybą kandidatų sąrašo viršuje.
Tačiau skyriaus pirmininkės motyvai, esą tai buvo padaryta dar pavasarį, kai skyrius tvirtino kandidatų į rajono tarybą sąrašą, atrodo labai nerimtai. „Kaip buvo galima pavasarį tvirtinti kandidatą į merus, kai dar nebuvo net priimtas įstatymas merus rinkti tiesiogiai?“ – susidariusia kuriozine situacija piktinosi pavardės viešinanti nenorėjusi aktyvi partietė. Šią poziciją palaiko ir nemažai kitų konservatorių bei buvusių krikdemų, skyriuje siekiančių demokratinių kandidato į merus rinkimų ir turinčių pretenzijų skyriaus lyderei dėl jos vadovavimo metodų. Kai kurių partiečių nuomone, skyriaus pirmininkė pasielgė neetiškai ne tik dėl kandidatavimo į merus. Esą ji negražiais būdais didina savo įtaką skyriaus valdyme, o vienas akivaizdžių to pavyzdžių – savo pavaduotoju pasiskyrė sūnų Liną.
Tarybos posėdžio metu buvo pasiūlytas kitas kandidatas į merus – buvęs rajono ir TS – LKD Rokiškio skyriaus vėliavnešys Almantas Blažys. Kadangi šiame posėdyje jis nedalyvavo ir nepareiškė sutikimo, kitą dieną buvo sušauktas dar vienas tarybos posėdis. Jame A. Blažys davė sutikimą kandidatuoti nuo skyriaus į merus 2015 m. kovo 1 d. vyksiančiuose rinkimuose.
Išsamiau – antradienio GR.

Aldona Minkevičienė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: