Studijos įkūrėja Irena Matelienė:
Studijos įkūrėja Irena Matelienė: "Norintiems išmokti užsienio kalbų geriausia pamoka - praktika". I. Matelienės achyvo nuotr.

Mokėti kelias užsienio kalbas šiais laikais ne madinga, o reikalinga. Pedagogė Irena Matelienė, norėdama rokiškėnams suteikti galimybę tobulėti, mieste įkūrė mokymosi ir kūrybos studiją „Pelėda”. Joje įgauti patirties gali įvairių amžiaus grupių rokiškėnai.

Anot I. Matelienės, idėja įkurti studiją mintyse kirbėjo seniai, tačiau įgyvendinti ją ryžosi tik šiemet. „Mokyklose klasės didelės, o užsienio kalbų mokytojams pakalbinti kiekvieną vaiką pamokos metu – labai sudėtinga. Suaugusiesiems apskritai nelabai yra kur kreiptis… Būtent tai paskatino mane sudaryti galimybes tobulėti norintiems žmonėms nebrangiai pasimokyti užsienio kalbos linksmoje bendraamžių kompanijoje. Viena pamoka, kitaip – akademinė valanda, kainuoja 6 Lt”, – studijos veiklą pristatė pašnekovė.  

I. Matelienė į studiją kviečia ne tik suaugusiuosius ar gimnazistus, besiruošiančius abitūros egzaminams, bet ir mažuosius rokiškėnus: „Viena iš mokymo grupių – vaikams nuo 5-erių metų. Manantiems, kad tokio amžiaus vaikui bus per sunku mokytis užsienio kalbos, galiu pasakyti, jog lavinti atžalos gebėjimus galima vos jam prakalbus. Visa veikla su mažaisiais vyks žaidimų forma. Mes neturėsime nei vadovėlių, nei pratybų, nebus namų darbų. Su mažaisiais mokinukais dainuosime, skaitysime, kalbėsime. Svarbiausia tai, kad viską darysime anglų kalba.”

Pasak pašnekovės, išgirsti, suprasti ir kalbėti – pagrindinė mokymo metodika.

Išsamiau – ketvirtadienio GR.

Miglė KATINAUSKIENĖ

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: