Praėjusią savaitę posėdžiavusi rajono saugaus eismo komisija pritarė gyventojų nuomonei, kad einant Tyzenhauzų alėja į miesto parką ir muziejų, būtina įrengti pėsčiųjų perėją.

 

Rokiškio seniūnas Arūnas Krasauskas miesto Saugaus eismo komisijai iškėlė klausimą dėl naujos pėsčiųjų perėjos įrengimo, „Gimtajam…” pasiūlytą neabejingų rokiškėnų  („Sutramdyti greičio mėgėjus padėtų iškili perėja”, M. Katinauskienė, GR 2014 09 11). Apsvarstę galimybes, komisijos nariai vienbalsiais pritarė siūlymui dėl pėsčiųjų saugumo kertant judrią Tyzenhauzų gatvę, joje įrengti paprastą pėsčiųjų perėją.

„Daug diskutavome dėl iškilios ir paprastos perėjų bei dėl kalnelių. Tačiau su kalneliais daugiau bėdos, todėl sutarėme, kad tikslingiausia būtų įrengti paprastą perėją. Taip kelyje pirmumo teisę įgys pėstieji, tad vairuotojai turės būti atidūs. Toje vietoje atitinkamai bus įrengti specialūs kelio ženklai ir ženklinimas. Kada tai bus padaryta, nežinau, kadangi už tai atsakingo skyriaus vedėja atostogauja ir nežinau ar šiuo metu darbams yra lėšų. Kai tik ji grįš – išsiaiškinsiu. Jei lėšų rasime, darbai netruks pajudėti, o jei ne – teks luktelti. Kiek konkrečiai viskas kainuos negaliu pasakyti, bet vieno ženklo įrengimas atsieina apie 400 Lt.”, – sakė miesto seniūnas.

Miglė KATINAUSKIENĖ

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: