Savaitgalį policijos pareigūnams teko tramdyti vyrus, smurtavusių prieš jiems artimus žmones.

Šeštadienį apie 17 val. Panemunėlyje (Panemunėlio sen.) gyvenantį A. M. (gim. 1936 m.)  terorizavo neblaivus kaimynas V. M. (gim. 1957 m.). Jis, atėjęs į A. M. namo kiemą, grasino šeimininkui fiziniu susidorojimu. Grasinimais besišvaisčiusiam vyriškiui nustatytas 2,98 prom. girtumas.

Tą pačią dieną nuo neblaivaus sugyventinio nukentėjo V. K. (gim. 1984 m.). Apie 18 val. kilusio konflikto metu kartu gyvenantis G. N. (gim. 1983 m.) prieš moterį vartojo fizinį smurtą. Iki atvykstant pareigūnams įtariamasis G. N. iš įvykio vietos pabėgo. Jis ieškomas apklausai.

Itin darbingas policijos pareigūnams buvo sekmadienis. Jis prasidėjo ir baigėsi pranešimais apie smurtą prieš sutuoktinius. Apie 9 val. rokiškietę A. A. (gim. 1977 m.) namuose gąsdino sutuoktinis T. A. (gim. 1985 m.). Vyras, išlaužęs kambario duris, prieš žmoną naudojo psichologinį smurtą. Kilusį tėvų konfliktą matė ir mažamečiai jų vaikai. Pirminiais duomenimis konfliktavęs vyras buvo blaivus.

Tuo tarpu daug karštesnis sutuoktinių konfliktas buvo užfiksuotas apie 22 val., kai nuosavo namo kieme A. K. (gim. 1965 m.) sumušė, o paskui grasino užmušti savo žmoną R. K. (gim. 1967 m.).

Sekmadienį smurtautojų buvo ir daugiau. Psichologinį smurtą prieš mamą S. P. (gim. 1966 m.) panaudojo jos sūnus K. P. (gim. 1989 m.). Apie 15 val. policijos budėtojui paskambinusi moteris pranešė, kad kartu gyvenantis sūnus daužo daiktus bei prieš ją vartoja psichologinį smurtą.

Praėjus maždaug valandai, savo namuose nuo sūnaus ir marčios nukentėjo kita garbaus amžiaus rokiškietė J. K. (gim. 1942 m.). Apie 16 val. ranką prieš mamą pakėlė kartu su ja gyvenantis sūnus A. K. (gim. 1971 m.) ir jo žmona Ž. K. (gim. 1971 m.).

Nesėkmingai baigėsi ir J. B. (gim. 1922 m.) susitikimas su dukterimi bei jos mylimuoju. Apie 18 val. namo kieme V. V. (gim. 1959 m.) sudavė senoliui keletą smūgių.

Visi įtariamieji, smurtavę prieš artimuosius, sulaikyti vadovaujantis Lietuvos Respublikos Baudžiamojo proceso kodekso 140 str.: „Fizinio skausmo sukėlimas ir nežymus sveikatos sutrikdymas”.  

GR ir PK inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: