Elektros skirstymo bendrovės LESTO prižiūrimų elektros apskaitos prietaisų rodmenis tikrina arba juos keičia tik LESTO arba partnerių, su kuriais yra pasirašytos sutartys, įgalioti darbuotojai. Bendrovė prašo gyventojų būti apdairiems ir įsidėmėti, ar atvykę asmenys nėra jais apsimetę sukčiai.
Kad gyventojams nekiltų abejonių dėl darbuotojų bei paslaugos teikėjų veiksmų teisėtumo, visi darbuotojai, atliekantys elektros apskaitų eksploatavimo darbus, su savimi turi ir pateikia specialius pažymėjimus, patvirtinančius LESTO įgaliojimą darbų vykdymui.
LESTO gavo informaciją, jog antradienį Vilniuje gyventojai į namus įsileido elektros skaitiklių keitėju prisistačiusi asmenį. Po jo apsilankymo gyventojai pasigedo namie laikytų santaupų. Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.
„LESTO bei jos įgaliotų įmonių darbuotojai niekuomet neatlieka elektros tinklo remonto darbų klientų būste ar namo vidiniame tinkle. Tais atvejais, kai elektros apskaitos prietaisai yra įrengti kliento patalpų viduje, LESTO bei jos įgaliotų įmonių darbuotojai tik patikrina elektros apskaitos prietaiso veikimą, pakeičia elektros apskaitos prietaisą arba nurašo jo rodmenis. Už skaitiklio patikrinimą, keitimą, ar bet kokius kitus darbus, susijusius su apskaitos prietaisų eksploatavimu, apsilankyto metu  niekuomet neprašoma atsiskaityti – šie darbai yra nemokami”, – teigia Sergejus Ignatjevas, LESTO Klientų aptarnavimo tarnybos direktorius.
Jei gyventojui kyla įtarimas, jog atvykęs asmuo nėra LESTO ar jos įgaliotos įmonės darbuotojas, prieš jį įsileidžiant į gyvenamąsias patalpas gyventojui patariame paklausti atvykusio asmens vardo, pavardės, kokiu tikslu atvyko bei paprašyti parodyti darbo pažymėjimą. Jeigu įsileidote į patalpas, rekomenduojame darbuotojo nepalikti vieno, be priežiūros.
Jei kyla įtarimų, kad atvykęs asmuo yra apsimetėlis, gyventojai nedelsdami turėtų kreiptis bendruoju pagalbos telefonu 112.
Sutartis dėl elektros apskaitos prietaisų (skaitiklių) rodmenų patikrinimo paslaugos teikimo LESTO yra pasirašiusi su trimis paslaugos teikėjais – bendrovė „Elektrovoltas” apskaitos prietaisų rodmenų nurašymo paslaugą teikia Klaipėdos ir Šiaulių regionuose, bendrovė „Mano būstas LT” – Vilniaus, Utenos, Panevėžio ir Kauno regionuose,  įmonė „Alytaus butų ūkis” – Alytaus regione. 
Gyventojai gali gauti visą informaciją apie jų deklaruotus ar apskaitos prietaisų patikrinimo metu užfiksuotus rodmenis – tereikia prisijungti prie savitarnos svetainės www.manoelektra.lt. Informacija apie LESTO paslaugas teikiama ir klientų aptarnavimo telefonu 1802.

LESTO irform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: