Aro pareigūnai parbloškė su granata į lauką išbėgusį vyriškį. D. Zibolienės nuotr.
Aro pareigūnai parbloškė su granata į lauką išbėgusį vyriškį. D. Zibolienės nuotr.

 

 

Kovine granata Antanašėje (Obelių sen.) grasinęs susisprogdinti Saulius Karosevičius (gim. 1967 m.) už piniginį užstatą paleistas į laisvę. Prokurorai po dviejų mėnesių jo bylą tikisi perduoti į teismą.  

 

Po grasinimo susisprogdinti sulaikytą S. Karosevočių Panevėžio miesto apylinkės teismas leido suimti dviem mėnesiams. Buvo manoma, jog tiek laiko pakaks ikiteisminiam tyrimui vykdyti. Pasak bylą nagrinėjančio Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Sauliaus Daunoravičiaus, vėliau įtariamajam nutarta pakeisti kardomąją priemonę: jis už daugiau nei už 20 tūkst. Lt užstatą paleistas į laisvę, tačiau privalo vykdyti tam tikrus įpareigojimus.  

Ne kartą rašėme apie dramą Antanašėje: balandžio 6-ąją S. Karosevičius užsibarikadavęs savo namuose grasino susisprogdinti granata. Penkis kartus teistas ir kanapių auginimu įtariamas vyriškis neleido policijos pareigūnams atlikti kratos. Jo sulaikymo operacijoje dalyvavo gausios policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras” pajėgos. Vyriškis iš namų išbėgo su kovine granata F-1 ištrauktu žiedu.

Anot prokuroro, byloje S. Karosevičiui pareikšti įtarimai dėl neteisėto sprogmenų ir šaunamojo ginklo laikymo, pasipriešinimo policijai. Policija į namą Antanašėje norėjo patekti, nes turėjo duomenų apie kanapių auginimą. Neteisėto narkotinių augalų auginimo, prekybos jais bylą nagrinėja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

 

 

 

 

 

 

Gr inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: