Rimas Krušinskis skundėsi ir darbo sąlygomis
Rimas Krušinskis skundėsi ir darbo sąlygomis

Į redakciją paskambino Rokiškio Juozo Tūbelio progimnazijos darbininkas Rimas Krušinskis. Jis primygtinai kvietė atvykti – parodysiąs „kas ten dedasi”, daug ką papasakosiąs. Ir nė kiek nesibijo kalbėti viešai, o ne anonimiškai, kaip paprastai tokiais atvejais būna…

Susitikome. R. Krušinskis pirmiausia parodė progimnazijos sanitarinį mazgą, kurio klozete, jo žiniomis, antrus metus nuleidžiamas ne šaltas, o karštas vanduo: „Žiemą reikia šilumą prisukti, o čia…” Tuo skundai tik prasidėjo. Darbininkas neslėpė – jo netenkina darbo sąlygos, jis yra verčiamas sėdėti ten, kur rūkoma, nors pats nerūko. Be to, progimnazijos rūsyje, kur paprastai laiką leidžia darbininkai, „vyksta baliai”, „skraido buterbrodai”.

Negana to, vienam tenka skusti ir „špakliuoti” valgyklos lubas, o tuo tarpu kiti darbininkai per karštymetį atostogauja. Nepatenkintas R. Krušinskis ir santykiais tarp kolegų – neva prieinama iki muštynių, vienas ant kopėčių užsilipęs dažo, kitas tas kopėčias krato. Tokius ir panašius skundus vyras liejo vieną po kito, vedė parodyti vietą, kur „į galvą gavo iš troso”, pasakojo apie pradinukų skyriuje „tekančias lubas” ir t. t. Buvo akivaizdu, kad tiesos paieškose jam trūko kantrybė. „Nebijau, kad atleis. Aš vienas auginu mažametę dukrą”, – sakė R. Krušinskis.   

Išsamiau – antradienio GR.

Reda MILAKNIENĖ

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: