Beržo viršūnėje tupinčio katino žmonės iškelti negali
Beržo viršūnėje tupinčio katino žmonės iškelti negali

VšĮ Rokiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro vidiniame kiemelyje augantis didžiulis beržas „subrandino“ neįprastą „vaisių“: nuo penktadienio medyje, daugiau nei 5 metrų aukštyje, tupi katinas. Suaugęs gyvūnas laisvai juda medžio šakomis, tačiau žemėn nulipti nesugeba.

Ne vieno aplinkinių namų gyventojo širdį drasko pagalbos prašančio gyvūno kniaukimas. Žmonės dievagojasi patys negalintys išvaduoti nelaimėlio, nes neturintys tokių aukštų kopėčių. Jie pagalbos kreipėsi ir į ugniagesius gelbėtojus, ir aplinkosaugininkus, tačiau nei vieni, nei kiti katinui padėti neskuba. Kieno katinas kelintą parą be maisto ir vandens tupi medyje žmonės sakė nežinantys, bet faktas, jog gyvūnas prižiūrėtas, byloja, kad jis turi šeimininkus.  
„Nelaimėje žmonių nepaliekame, tačiau tik tada, kai jiems tikrai reikia pagalbos, pavyzdžiui, augintinis įkrito į gilią duobę ar buvo prispaustas. Žmonės turėtų suprasti, kad ne ugniagesių darbas gelbėti medyje įstrigusius katinus. Iškelsime vieną, paskui atsiras dar vienas… Nors tai geras darbas, tačiau eikvojamas biudžetas. Pasidomėsiu, kokių šiuo atveju galime imtis veiksmų, ir jei bus įmanoma, pagelbėsim nelaimėliui. Tačiau mes, gaisrininkai, tokiais atvejais juokaujame – ar kada nors matėte medyje nugaišusį katiną? Kad ir kaip jis bijo, anksčiau ar vėliau tikrai nuliptų“, – kalbėjo Rokiškio priešgaisrinės gelbėjimo stoties vadovas Dalius Kunigėlis.
Pagelbėti medyje tupinčiam katinui galėtų AB „Rokiškio komunalininkas“, tačiau tik tuomet, jei gyvūno gailintys asmenys už bokštelio nuomą sumokėtų 100 Lt.

Miglė KATINAUSKIENĖ

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: