Nors pamatyti Rokiškyje vaikštančius ir fotografuojančius turistus galima kiekvieną vasarą, tačiau populiarumo ar itin didelio turistų srauto miestas nesulaukia.

Rokiškio turizmo ir tradicinių amatų informacijos ir koordinavimo centro direktorės pareigas laikinai einančios Loretos Araminienės teigimu, lyginant su praėjusiais metais, šiemet turistų srautas mieste mažesnis. Nors, pasak jos, vasara dar nesibaigė, o lūkesčiai sulaukti daugiau turistų – dideli, tačiau šalyje įsivyravę karščiai smarkiai koreguoja atvykstančiųjų srautus. „Tropinė šiluma labai paveikė turizmą. Žmonės skambina ir atšaukia užsakytus maršrutus, nes baiminasi dėl sveikatos. Natūralu, juk, pavyzdžiui, kopti į piliakalnį ar vaikščioti po miestą karštą dieną nėra jėgų“, – sakė pašnekovė.
Po žiemos turizmas Rokiškyje atgyja jau gegužės mėnesį, o lankytojų būna maždaug iki spalio pabaigos. Sezoną pradeda ir užbaigia moksleiviai: mokslo metų gale prasideda ekskursijos į dvaro sodybą, muziejų, mokytojai vaikams užsako edukacines programas.
Išsamiau – šeštadienio GR.

Miglė KATINAUSKIENĖ

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: