Ant nugalėtojų pakylos – čempionas Mantas Sakaitis (viduryje). V. Petrušonio nuotr.
Ant nugalėtojų pakylos – čempionas Mantas Sakaitis (viduryje). V. Petrušonio nuotr.

Namų sienos ir gimtinės laukų vėjai padėjo rokiškėnui Mantui Sakaičiui tapti Baltijos šalių parasparnių skraidymo čempionato nugalėtoju. Dėl šio garbingo titulo varžėsi 19 Lietuvos, Latvijos ir Estijos pilotų. O rokiškėnai galėjo grožėtis vienu metu danguje sklendžiančiu parasparnių pulku. Tačiau ne visus čempionatas džiugino: „Gimtojo Rokiškio” interneto svetainėje nemažai rokiškėnų komentatorių piktinosi, kad parasparniai „blerbia” virš miesto ir drumsčia popiečio ramybę.

 

Tarp lyderių

Tris dienas trukusiame Baltijos šalių čempionate parasparnių pilotams teko atlikti orientacines, navigacines, slalomo, ekonominio skrydžio, viso – 21 užduotį. Tarp 19 pilotų, pakilusių skrydžiams iš Rokiškio aerodromo, buvo ir 5 rokiškėnai. Geriausiai sekėsi M. Sakaičiui, kuris užtikrintai laimėjo geriausio Lietuvos ir Baltijos šalių piloto titulą. Parasparnių sporto entuziasto Vilmanto Petrušonio teigimu, itin didelę pažangą padarė šios sporto šakos naujokas Saulius Rudokas. Jis skraidyti pradėjo tik pernai rudenį, o šiemet Baltijos šalių čempionate iškovojo penktąją vietą. Kiti rokiškėnai liko tolėliau nuo medalių.

Skraidymo varžybos jų dalyviams dovanojo puikių emocijų. Pirmą kartą jos buvo transliuojamos internetu, tad rajono sporto entuziastai galėjo tiesiogiai sekti saviškių pasirodymą.

 

Rokiškėnai žėrė priekaištus, sportininkai jiems dovanojo skrydį

 

Visas tris varžybų dienas rokiškėnai galėjo grožėtis danguje besipulkuojančiais spalvingais parasparniais. Tačiau ne jų grožis, ne sportininkų meistriškumas labiausiai jaudino svetainės www.grokiskis.lt lankytojus. Dauguma internautų skundėsi, kad parasparniai blerbia virš miesto ir trukdo migdyti vaikus ar patiems ilsėtis po sunkių dienos darbų.

V. Petrušonis aiškino, kad varžybos buvo surengtos laikantis visų būtinų reikalavimų. Vienas jų – parasparniai virš miesto turi praskristi ne mažesniame kaip 300 m aukštyje. „Ir visi pilotai šio reikalavimo preciziškai laikėsi”, – sakė jis.

 

Žinoma, pilotams nebuvo laiko naršyti internete ir prieš varžybų uždarymą piktų komentarų jie neskaitė. Todėl jie rokiškėnams dovanojo ypatingą pasirodymą: vienu metu pakilo 15 parasparnių – jie išskleidė danguje Lietuvos vėliavą.

Lina Dūdaitė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: