M. Vygantienė (kairėje) ir M. Sabalienė pozavo prie giminaičių portretų.
M. Vygantienė (kairėje) ir M. Sabalienė pozavo prie giminaičių portretų.

Šeštadienį Rokiškio krašto muziejuje buvo atidaryta kraštietės, tapytojos Reginos Matuzonytės-Ingelevičienės kūrybos paroda „Spalva ir linija išreikšti pojūčiai“ iš tapybos darbų ciklo „Sugrįžimas tėviškėn“. Oficialiai atidaryti parodą specialiai iš Niujorko (JAV) atvyko jau mirusios tapytojos dukra Marija Vygantienė ir dailininkės anūkė Monika Sabalienė.

Šiltais prisiminimais apie anapilin išėjusią mamą, močiutę pasidalinusios moterys džiaugėsi ir dėkojo muziejaus darbuotojams už galimybę paveikslus parodyti širdžiai brangiame krašte – Rokiškyje.

Parodoje eksponuojami R. Matuzonytės – Ingelevičienės paveikslai, atvežti iš Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus fondų bei privačios dailininkės artimųjų kolekcijos. Parodos lankytojai taip pat turi galimybę pamatyti dailininkės ir jos vyro Vlado Ingelevičiaus veiklą atspindinčias nuotraukas, dokumentus.

Prieš parodą viešnios iš užsienio aplankė vietas, kuriose iki emigracijos į JAV gyveno jų artimieji. „Mes buvome nuvažiavusios į Obelius. Po maždaug valandą trukusių paieškų ir klampojimo po purvynus, radome namo griuvėsius, kuriame gyveno mano prosenelis. Taip pat pasivaikščiojome Rokiškio Basanavičiaus gatve. Ten tebestovi mano senelio namas…“ – įspūdžius pasakojo M. Sabalienė ir pridūrė, kad liko sužavėta apžiūrėjusi muziejuje veikiančia prakartėlių parodą bei Liongino Šepkos drožinių ekspoziciją.

Muziejui moterys įteikė dosnią auką – 1 tūkst. JAV dolerių paramos čekį.

 

Išsamiau – antradienio numeryje.

Miglė Katinauskienė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: