Per pirmąją išankstinio balsavimo referendume dieną (birželio 25 – ąją) rajone savo valią pareiškė 65 rinkėjai, iš jų du – kitų rajonų gyventojai. Ketvirtadienį iki 14 val. balsuoti atėjo 50 rinkėjų.

Savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas Alvydas Damoševičius sakė, jog rinkėjai priekaištauja, kad biuletenis jiems nesuprantamas, biurokratiškai surašytą tekstą ir nesudarytą galimybę kiekvienu klausimu pareikšti atskirą nuomonę vadina nesąmone , o pačią referendumo idėją – didelių pinigų švaistymu. 

Šis referendumas šalies biudžetui kainuos apie 13 mln. litų, o jo baigtį politologai prognozuoja niūrią – manoma, kad dėl rinkėjų pasyvumo referendumas bus laikomas neįvykusiu. Penktadienį ir šeštadienį bus balsuojama namuose. Pagrindinė balsavimo diena – sekmadienis. Privalomasis referendumas laikomas įvykusiu, jeigu jame dalyvavo daugiau kaip pusė piliečių, turinčių rinkimų teisę ir įrašytų į rinkėjų sąrašus.

Birželio 29 dieną vyksiančiame referendume rinkėjai kviečiami balsuoti dėl Konstitucijos 9, 47 ir 147 straipsnių pakeitimo. Jei būtų jų pakeitimui būtų pritarta, referendumas visuomenei svarbiu klausimų galėtų būti skelbiamas 100 tūkst. piliečių reikalavimu (dabar referendumui inicijuoti reikia ne mažiau kaip 300 tūkst. piliečių parašų) , taip pat būtų uždrausta žemę parduoti užsieniečiams bei juridiniams asmenims.

Aldona Minkevičienė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: