Eiles laisvei prie atidengto paminklo skaitė aktorius Tomas Vaisieta. L. Dūdaitės nuotr.
Eiles laisvei prie atidengto paminklo skaitė aktorius Tomas Vaisieta. L. Dūdaitės nuotr.

Į atstatyto paminklo Birželio sukilėliams ir sovietinėms aukoms Obeliuose atidengimo ir pašventinimo šventę pagerbė krašto apsaugos ministras Juozas Oleka ir opozicijos lyderis Andrius Kubilius. Aukšti svečiai savo kalbose ragino ne tik atminti žuvusiuosius už laisvę, bet ir puoselėti savo valstybę, ją ginti.

Monumentą  po šv. Mišių už laisvės kovotojus Obelių bažnyčioje atidengė krašto apsaugos ministras Juozas Oleka ir paminklo atstatymo iniciatorius Donatas Smalinskas, o pašventino Obelių klebonas Laimonas Nedveckas. Krašto apsaugos savanorių pajėgų bigbendui grojant „Oj neverk, motušėle”, prieš monumentą galvas nulenkė ministras J. Oleka, opozicijos lyderis A. Kubilius, rajono meras Vytautas Vilys, Seimo narys Vytautas Saulis, Obelių seniūnas Eugenijus Narkūnas. Karininkų ramovės choras „Aidas” sugiedojo Lietuvos himną, o aktorius Tomas Vaisieta perskaitė poetinę kompoziciją, šlovinančią Lietuvos laisvę.

Po iškilmingos ceremonijos svečiai ir obeliečiai išsirikiavo į koloną ir skambant bigbendo maršui pasuko atgal į bažnyčią. Joje surengta iškilminga paminklo atstatymo rėmėjų, statytojų pagerbimo ceremonija.

Išsamiau apie šią šventę skaitykite ketvirtadienio „Gimtajame Rokiškyje”.

Lina Dūdaitė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: