Rajono policija pataria gyventojams – ypač atokesnių vienkiemių – būti budrius ir prašo rokiškiečių pagalbos ieškant trijų iš Skemų (Rokiškio kaim.sen.) socialinės globos namų birželio 4-ąją savavališkai išėjusių gyventojai. Dviems iš jų teismo skirtas priverstinis gydymas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje. Įstaigos administracija baiminasi, kad jų globotiniai gali užklysti į vienkiemius, terorizuoti jų gyventojus, prašyti pinigų, maisto.

Trečiadienio rytą, po pusryčių Arnas Vaisas (gim. 1973 m.), Marius Jasinskas (1984 m.) ir Deividas Limanauskas (1987 m.) išėjo iš įstaigos ir iki šiol jų niekas nėra matęs. Du iš pasišalinusiųjų yra įvykdę nusikaltimus, teismas jiems yra skyręs gydymą psichiatrijos ligoninėje, tačiau nutartis įsigalios tik po dešimties dienų.

Anot globos namų direktoriaus Gintaro Girštauto, globotiniai greičiausiai siekia išvengti gydymo, todėl nutarė dar „įkvėpti laisvės”. Iš pradžių įstaigos darbuotojai savo jėgomis ieškojo dingusiųjų. Kadangi tai rezultatų nedavė, nutarė apie įvykį pranešti policijai. Bijoma, kad neįgalūs globotiniai gali užklysti į vienkiemius, terorizuoti garbaus amžiaus žmones, reikalauti pinigų, maisto. Direktorius prašo žmones, pastebėjusius įtartinus nepažįstamuosius, pranešti apie policijai arba pensionato administracijai.

GR inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: