Mažiausius „Dainų dainelės“ dalyvius pasveikino šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė. ELTOS nuotr.
Mažiausius „Dainų dainelės“ dalyvius pasveikino šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė. ELTOS nuotr.

Sekmadienį nacionaliniame Operos ir baleto teatre vyko jubiliejinio, 40-ojo, vaikų ir moksleivių televizijos konkurso „Dainų dainelė” laureatų koncertas. Jame pasirodė ir rokiškietės Simona Tuskaitė bei Deimantė Sadauskaitė.

 

Laureatai – po 14-os metų pertraukos

10-15 metų solistų grupėje laureatais išrinkti penki konkurso dalyviai, surinkę daugiausiai žiūrovų balsų. Tarp jų – Rokiškio Rudolfo Lymano muzikos mokyklos moksleivė Deimantė Sadauskaitė. Jos mokytoja Asta Vajegienė teigė, kad šis laimėjimas ne tik Deimantei, bet ir mokyklai yra didelis pasiekimas, mat paskutinį kartą Rokiškio moksleiviai tarp „Dainų dainelės” laureatų buvo tik 2000-aisiais.

„Konkursui Deimantė paruošė Aukštaičių krašto liaudies dainą, ją atliko be instrumentinio pritarimo. Konkurse tokių dainų skambėjo mažai, todėl labai smagu, kad mūsų pasirodymas žiūrovams patiko. Deimantė ant scenos lipo pasipuošusi tautiniais drabužiais”, – pasakojo A. Vajegienė.

Visi penki minėtos grupės nugalėtojai buvo apdovanoti nešiojamaisiais kompiuteriais bei „Dainų dainelės” laureatų diplomais.

 

Mažiausiajai – prezidentės dovanos

Mažųjų atlikėjų grupėje (iki šešerių metų) į laureatų gretas pateko Rokiškio lopšelio-darželio „Varpelis” auklėtinė Simona Tuskaitė. Penkerių mergaitę konkursui paruošė muzikos vadovė Inga Šablinskienė. Simonos pasirodymui Operos ir baleto teatro scenoje akomponavo simfoninis orkestras, diriguojamas Martyno Staškaus.

„Simona jautėsi tvirtai. Suaugusiesiems garsus vardas ar pasirodymas tokioje scenoje atrodo didis įvykis, o ji, matyt, to labai nesureikšmino – jautėsi drąsiai ir pasitikėjo savimi”, – sakė A. Vajegienė.

Laureatų pasirodymus stebėjo šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė. Mažiausieji konkurso laureatai – rokiškėnė Simona ir šiaulietis Kasparas Brikys už meilę muzikai iš prezidentės dovanų gavo po paspirtuką.

Miglė KATINAUSKIENĖ

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: