Rajono savivaldybėje atliktos STT kratos gali būti susietos su Topolių gatvės asfaltavimu, taip vadinamojo Rokiškio miesto aplinkkelio tiesimu. Balandžio 16-ąją rajono tarybos opozicijos atstovai susitiko su meru socialdemokratu Vytautu Viliu ir pasiūlė jam stipriausią rajono politinę partiją į savivaldos rinkimus vesti „švarią“.     

Priminsime, jog STT Panevėžio valdybos specialistai atliko kratą rajono savivaldybės Juridinio ir personalo skyriaus vedėjo Ramūno Godeliausko namuose. Valstybės tarnautojas iš pareigų atsistatydino, sustabdė narystę partijoje „Tvarka ir teisingumas“ (Dalia Zibolienė, „Po STT kratos savivaldybės teisininkas atsistatydino“ – GR, 2014 04 17). Vėliau buvo krečiami Statybos ir infrastruktūros plėtros bei Architektūros ir paveldosaugos skyrių specialistų kabinetai, paimti tyrėjus dominantys dokumentai. Viena darbuotoja pakviesta apklausoms į Panevėžio valdybą.
Iš neoficialių šaltinių „Gimtasis…“ sužinojo, jog minėtos kratos gali būti susijusios su Topolių gatvės asfaltavimu. Tyrėjus domino laikotarpis nuo 2007-ųjų metų iki šių dienų, per šį laiką asfaltavimui buvo išleista apie 4 mln. Lt, o dangai sustiprinti – apie 200 tūkst. Lt.  Aplinkkelio asfaltavimo konkursą laimėjusios AB „Panevėžio keliai“ atstovė ryšiams su visuomene Rasa Čepienė teigė, jog STT prašė dokumentų, susijusių su bendrovės vykdytais projektais bei viešaisiais pirkimais. Ji nei patvirtino, nei paneigė, jog STT domino Topolių gatvės rekonstrukcija.
Ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Aurelijus Navickas sakė, jog dėl valstybės tarnautojų galimai įvykdytų korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų pareikšti įtarimai ne vienam asmeniui.
Rajono meras ir administracijos atstovai tikina nežinantys, kuriems asmenims pareikšti įtarimai, ir ar tyrimas siejamas su aplinkkelio darbais.  

Išsamiau – šeštadienio GR>

Aldona Minkevičienė, Dalia Zibolienė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: