Vis daugiau rokiškėnų kompiuterį ar televizorių pirmadienio vakarais iškeičia į kavinėje „Svaja“ vykstančias respublikines „Protų kovas“. G. Kujelio nuotr..
Vis daugiau rokiškėnų kompiuterį ar televizorių pirmadienio vakarais iškeičia į kavinėje „Svaja“ vykstančias respublikines „Protų kovas“. G. Kujelio nuotr..

Maždaug prieš metus iš didmiesčių į Rokiškį mūsiškių parsivežta idėja nors vieną vakarą per savaitę televizorių ar kompiuterį išmainyti į intelektualų pasisėdėjimą su draugų kompanija peraugo į savotišką epidemiją. Visame pasaulyje milžiniškos sėkmės sulaukusio televizijos šou „Kas? Kur? Kada?” principu parengtų žaidimų turnyrus organizavo Rokiškio rajono bibliotekininkai, teisėjai, policininkai ir kitos bendraminčių grupelės. Iš pradžių nedrąsiai, vienas kitą paragindami, vėliau vis didesniu entuziazmu ir sportiniu azartu į tokius intelektualius susibūrimus vakarais ėmė skubėti nemažas būrys rokiškėnų. Apie planuojamą smagų ir turiningą pasisėdėjimą protų „mankštoje” galima nugirsti mokyklose tariantis mokytojus, ligoninėje – gydytojus, muziejuje – muziejininkus, įvairių bendrovių darbuotojus, žinomus rajono verslininkus ir kt. Už kitaip leidžiamo laisvalaikio idėjos „užsikabinę” rokiškėnai, net pažadinti vidury nakties, pasakys, jog pirmadienio vakarą jie yra UŽSIĖMĘ… Mat po darbo skubės į „Protų kovas”…

„Visiems gerai žinomas faktas, kad dainininkas Rėjus Čarlzas buvo aklas. Nenorėdamas būti apgautas, kai jam mokamas atlyginimas, jis savo darbdaviams iškėlė vieną sąlygą. Įvardinkite tiksliai – kokią?” – pasukti galvą ir perkratyti atmintį reikalaujančių 60 panašaus pobūdžio klausimų kiekvieną pirmadienio vakarą Rokiškio kavinėje „Svaja” perkremta beveik pusšimtis rokiškėnų ir būrelis svečių iš kaimyninių Zarasų. Į aštuonias komandas („Rokiškio Rotary”, „Palubinsko pasekėjai”, „Uno”, „Mėsinės gudručiai”, „Romuva”, „Nieko nežinom”, „Rizikos veiksniai” ir „Tamarindas”) susibūrę  įvairaus amžiaus, profesijų, pomėgių ir pažiūrų žmonės maždaug 3-3,5 val. suka galvą atsakinėdami į gyvai internetu visoje šalyje transliuojamo žaidimo „Protų kovos” klausimus. Pirmadieniais nuo 19 val. Roberto Petrausko vedamą laidą gyvai stebi ir šiuolaikinių technologijų dėka tarpusavyje varžosi beveik 200 komandų iš keliasdešimt vietų visoje šalyje. Nors mūsiškiai į šį „traukinį” įlipo šiek tiek pavėlavę (tik nuo dvidešimto žaidimo) ir varžytis dėl „Protų kovų” nugalėtojų vardo respublikos lygmenyje jau neturi galimybių, tačiau dėl to pirmadienio vakarai kavinėje prabėga tikrai ne mažiau azartiškai.

Išsamiau – šeštadienio GR.

Agnė Mackuvienė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: